A3 Haber

AKP’li belediye İbrahim Tatlıses müzesine 1 milyon TL harcayacak!

AKP’li belediye İbrahim Tatlıses müzesine 1 milyon TL harcayacak!

AKP’li belediye İbrahim Tatlıses müzesine 1 milyon TL harcayacak!
Mart 18
07:57 2022

Halk ekonomik krizle boğuşurken AKP’li Şanlıurfa Haliliye Belediyesi, türkücü İbrahim Tatlıses’in doğduğu evin müzeye dönüştürülmesi için 1 milyon TL harcayacak. AKP’li belediyenin ihalesini ise yandaş iş insanı aldı.

AKP’li belediyeler, kriz günlerinde bile “ilginç” harcamalara imza atıyor. Bunun son örneği Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde gerçekleşti.

BirGün’den Uğur Şahin’in Kamu İhale Bülteni’nden derlediği habere göre AKP’li Mehmet Canpolat’ın yönetimindeki Haliliye Belediyesi’ne bağlı Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 21 Şubat’ta “İbrahim Tatlıses Müzesi Yapım İşi” başlığıyla bir ihale açtı. Tatlıses’in doğduğu evin bakımının yapılması ve müzeye dönüştürülmesi için yapılan ihaleye yalnızca dört şirket teklif verebildi. Ancak teklifleri değerlendiren idare, bunları geçersiz kıldı. Ardından da rakipsiz kalan Ömer Ferhat Tavaş’ın ihaleyi kazandığı açıklandı.

AKP’li Haliliye Belediyesi ile AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ömer Ferhat Tavaş arasında 14 Mart’ta, 1milyon TL’lik sözleşme imzalandı. “İbrahim Tatlıses Müzesi Yapım İşi”nin süresi ise 90 gün olarak belirlendi. İş kapsamında Tatlıses’in doğduğu Hızmalı Mahallesi’nde, avlusunda mağara da bulunan ev müzeye dönüştürülecek.

Şanlıurfa Valiliği ile Haliliye Belediyesi arasında İbrahim Tatlıses’in doğduğu ev için 8 Şubat’ta bir protokol imzalanmıştı. AKP’li Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Projemiz, Şanlıurfa’nın bacasız sanayi olarak adlandırdığımız turizmde yakaladığı ivmeyi daha da yukarılara taşınması anlamında önem taşıyor” demişti.

Doğduğu mağaranın restore edilerek turizme kazandırılacağını anlatan Türkücü İbrahim Tatlıses ise şu ifadeleri kullanmıştı: “İnsanların, doğup büyüdüğüm mağarayı görmelerini istiyorum, çünkü bilmiyorlar. Allah ‘yürü ya kulum’ dedi, çok şükür yürüdük. Her şey Allah’ın emrettiği gibi olur, sonradan da bir kaza geldi, bizi buldu, olsun. Şimdi üç teknem var. Üç villam, iki uçağım vardı. Her şey için şükrediyorum.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER