A3 Haber

İddia: Motorine bu gece bir büyük zam daha geliyor

İddia: Motorine bu gece bir büyük zam daha geliyor

İddia: Motorine bu gece bir büyük zam daha geliyor
Mart 18
10:14 2022

Akaryakıta gelen zamlar durmuyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 96 kuruş zam geleceği öne sürüldü. Zamları duyuran EPGİS ile EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz arasında yaşanan polemik sonrası EPGİS zamları duyurmama kararı almıştı.

Akaryakıta peş peşe gelen zamlar, yurttaşın belini bükmeye devam ediyor. İndirimlerin ardından bu gece motorine büyük bir zam gelmesi bekleniyor. Motorine 19 Mart itibariyle 1 TL 96 kuruş zam yapılacağı öne sürüldü.

Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş da motorine zam geleceğinin beklendiğini bildirdi. Aktaş, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Kötü haber tez duyulurmuş! Bu gece yarısından geçerli olmak üzere motorine 1 lira 96 kuruş zam gelmesi bekleniyor” dedi.

Dün sabah itibariyle geçerli olmak üzere benzin fiyatlarına 62 kuruş, motorine bir lira bir kuruşluk indirim gelmişti. İndirim pompa fiyatlarına yansımış, akaryakıtta altı gün üst üste gelen zammın ardından, üç gün fiyat düşüşü gerçekleşmişti.

İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul’da 18.72 TL’ye, Ankara ve İzmir’de 18.81 TL’ye düştü. Benzin litre fiyatı İstanbul’da 18.10 TL’ye, İzmir ve Ankara’da 18.2 TL’ye indi. Brent petrol fiyatları ise 18 Mart Cuma itibarı ile 100 dolara kadar geriledi.

Etiketler
Paylaş

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER