A3 Haber

Şehir plancılarından AOÇ çağrısı: Tüm yurttaşları Limak’ın konut projesine itiraz etmeye çağırıyoruz

Şehir plancılarından AOÇ çağrısı: Tüm yurttaşları Limak’ın konut projesine itiraz etmeye çağırıyoruz

Şehir plancılarından AOÇ çağrısı: Tüm yurttaşları Limak’ın konut projesine itiraz etmeye çağırıyoruz
Mart 18
16:37 2022

Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, beşli çeteden Limak’ın Atatürk Orman Çiftliği’ni konut ve ticaret projeleriyle talan etme hazırlığına ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Tüm yurttaşları Limak’ın konut projesine itiraz etmeye çağırıyoruz” çağrısı yapıldı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi, “Atatürk Orman Çiftliği’ne Yapılan Yollar Yine Ranta Çıktı. Limak’ın Konut Projesine İtiraz Etmeye Çağırıyoruz!” başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, beşli çeteden Limak Holding için Atatürk Orman Çiftliği arazisinin imar planlarını değiştirdiği ve Limak’ın çiftlik arazisindeki tarihi çimento fabrikasını yıkmasının, ticaret ve konut alanı inşa etmesinin önü açıldığı hatırlatıldı.

Ticaret ve konut alanı olacak

ŞPO Ankara Şubesi’nden yapılan açıklamada, “İmar planı değişikliğiyle Atatürk Orman Çiftliği’ne ait Birinci Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı içerisinde yaklaşık 59 hektarlık alanın 26 hektarlık bölümü konut alanı, 5 hektarlık bölümü ise ticaret+konut karma kullanım alanı olarak ayrılmıştır. Tapu kayıtlarından, bu parsellerin Limak Şirketine ait olduğu görülmektedir” denilerek şu ifadelere yer verildi:

Kaçak Saray, hakkında bilgi edinemediğimiz Ay Yıldız Projesi, Çiftlik arazisinin yapılaşmasına zemin hazırlayan bağlantı yolları ve kavşaklar, kiralamalar ve tahsisler gibi türlü yöntemlerle sürekli parçalanarak yok edilen Atatürk Orman Çiftliği, alelade bir plan değişikliğiyle konut projelerine açılmaktadır. Cumhuriyetin kalkınma atılımının, modern ve sürdürülebilir bir Ankara`nın, Başkentin tarihi, kültürel ve doğal değeri olan Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin yok edilmesine karşı susmak istemeyen herkesi bu planlara itiraz etmeye davet ediyoruz.

Konut projesine yönelik hazırlanan plan değişiklikleri e-plan.gov.tr sayfasına yüklenmemiş olduğundan plana itiraz işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilememektedir. Tüm yurttaşları hem mirasımız hem geleceğimiz demek olan Atatürk Orman Çiftliği`ne sahip çıkmaya, 8 Mart’ta ilan edilen Limak konut projesinin plan değişikliğine itiraz etmeye çağırıyoruz.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi itiraz örneğine ulaşmak için tıklayınız.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER