A3 Haber

CHP’li Tuncay Özkan: Demirtaş barış insanıdır, önümüzdeki günlerde TBMM’de yerini alacak

CHP’li Tuncay Özkan: Demirtaş barış insanıdır, önümüzdeki günlerde TBMM’de yerini alacak

CHP’li Tuncay Özkan: Demirtaş barış insanıdır, önümüzdeki günlerde TBMM’de yerini alacak
Mart 20
18:21 2022

Selahattin Demirtaş’ı bütün siyasi çizgisi boyunca takip ettiğini söyleyen CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Demirtaş ve pek çok insan, layık olmadıkları yerdeler” dedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Arayış TV programında Mehmet Emin Altunses’in sorularını yanıtladı. CHP’li Özkan, Edirne’de tutuklu bulunan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın hemen serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Özkan, “Selahattin Demirtaş’a karşı bu ülkede yapılan haksızlığı, hukuksuzluğu kabul etmiyorum, reddediyorum. Selahattin Demirtaş, cezaevinde değil TBMM sıralarında politika üreten bir lider olarak önümüzdeki günlerde yerini alacaktır” dedi.

Özkan’ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

“Muhabirlik mesleğin mareşal rütbesidir”

“Cumhuriyet gazetesinin gece muhabirliği ile başladım. Sonra kendi televizyon kanalım oldu” diyen Özkan kendisini hala “bir muhabir” olarak tanımladığını ifade etti, “Bundan büyük bir gurur duyuyorum. Mesleğin mareşal rütbesidir. Hala içimdeki o muhabir çocuğun heyecanını duymaktan, onunla beraber sağa sola koşturmaktan keyif alıyorum. Be mesleği yapan her arkadaşımın da gelecek güzel günlere inancı çok olsun. Çünkü biz çok güzel zamanlarda gazetecilik yaptık. Gelecek; gazetecilik açısından, ulusumuz için çok güzel olacak. Ben başarabildiysem tüm çocukların başarabilme şansı vardır. Onlara direnenin kazanacağını; inançla, imanla yolculuk yapanların mutlaka menzile ulaşacağını hatırlatmak isterim” dedi.

“Marmaray’ı Bülent Ecevit ve kabinesi yaptı” 

Özkan’a, “Marmaray’ı Bülent Ecevit yaptı” sözleri hatırlatıldı, trollerin sosyal medyada “1915 Çanakkale Köprüsü’nü Bülent Ecevit yaptı” der” paylaşımları soruldu. Özkan ise şunları söyledi:

  • Ben gerçeğin yolcusuyum. Ben hakikat ararım. Bazıları yalanlar üzerine dünya kurabiler onlara itirazım yok. O onları mutlu ediyor. Ben hakikat işçisiyim. Marmaray projesini sayın Bülent Ecevit, eski Başkanımız, Genel Başkanımız, bu ülkenin karaoğlanı planladı, finansmanını ayarladı, Bakanlar Kurulu’ndan bunları çıkarttı ve bunlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Bütün bunları ortaya koydum.
  • Birileri illa kendilerinden önceki tarihi yok saymaya çalışıyorlar. Vefasızlık, saygısızlık başka hiçbir şey değil. Ben de ısrarla söylüyorum; Marmaray’ı Bülent Ecevit ve onun kabinesi yaptı.

Özkan kendilerinden öncekileri yok sayanlar için, “Allah kendilerine akıl fikir versin” dedi.

Kendisine kurulan kumpas nedeniyle 5.5 yıl hapis yatan Özkan’a, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyareti, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu birlikte gerçekleştirdiği Diyarbakır ziyareti ve kendisine kurulan kumpas soruldu.

Özkan şu ifadeleri kullandı:

  • Ben Selahattin Demirtaş’ı bütün siyasi çizgisi boyunca takip ettim. Bugün içinde bulunduğu durumu bir hukuksuzluk ve haksızlık olarak değerlendiriyorum. Onunla dayanışma içinde olmayı; bu ülkenin topraklarına, bu ülkenin insanlarına en güzel şeylerden biri olarak görüyorum. O nedenle ziyaret ettim, yine ederim.

“Demirtaş barış insanıdır” 

  • Selahattin Demirtaş bir siyaset adamıdır, bir barış insanıdır. O nedenler de Selahattin Demirtaş’a karşılan bu hukuksuzluğu kabul etmiyorum reddediyorum. Selahattin Demirtaş cezaevinde değil, TBMM’deki sıralarda politika üreten bir lider olarak önümüzdeki günlerde yerini alacaktır.

“Demirtaş gibi pek çok insan layık olmadıkları yerde” 

  • İnsanları, rakiplerini hukuku kullanarak yok etme anlayışı, dostlarına adil davran geri kalanını halledersin bakış açısı çok yanlıştır, adaletsizliktir.
  • Bugün Selahattin Demirtaş ve pek çok insan bugün layık olmadıkları yerdeler. Onların layık oldukları yere gelmesi için mücadele etmek; bu topraklarda kardeşliğe, barışa, özgürlüğe, dayanışmaya büyük Türkiye idealine, coşkusuna, çalışmasına güç vermek demektir. Bu dayanışmanın bir parçası olmaktan gurur duyarım.

“Demirtaş, ‘Seni başkan yaptırmayacağım’ dediği için hapiste” 

  • Selahattin Demirtaş hemen cezaevinden çıkmalıdır. Bugün içeride kalmasının tek sebebi var. Sayın Genel Başkanımızın söylediği gibi; ‘Seni başkan yaptırmayacağım’ sözüdür. Selahattin Demirtaş ‘Sen başkan olabilirsin’ deseydi bugün el üstünde tutulurdu. O nedenle diyorum ki; adalet gelecek, layık olmadığı o yerden alınacak layık olduğu yerde mücadelesine, Türkiye’ye iyilik, güzellikler katmaya devam edecek.
YouTube video

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER