A3 Haber

Korkusuz gazetesi yazarı eleştirdi, Ukraynalı gazeteci tweetini sildi

Korkusuz gazetesi yazarı eleştirdi, Ukraynalı gazeteci tweetini sildi

Korkusuz gazetesi yazarı eleştirdi, Ukraynalı gazeteci tweetini sildi
Mart 21
20:18 2022

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Ukraynalı gazeteci Gülsüm Halilova’nın paylaştığı işkence görüntüsüne sert tepki gösterdi. Ukraynalı Gazeteci Halilova bunun üzerine tweetini sildi ve “Yanlış anlaşıldım” dedi.

Rusya-Ukrayna savaşımdan görüntüler paylaşan Gülsüm Halilova dün gece tartışma yaratan bir fotoğraf yayımladı. Fotoğrafta direğe bağlanmış bir Ukraynalı vardı.

Gazeteci Halilova bu fotoğrafın altına “Hırsızlık yapanları ibreti alem için direğe bağlıyorlar” yazdı.

Yarkadaş’tan sert tepki

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş bu paylaşıma tepki gösterdi ve “Yazıklar olsun. İşkenceyi ve infazı savunuyorsun. Savaşın bile bir hukuku vardır” ifadesini kullandı.

Gülsüm Halilova bunun üzerine “Ben olanı anlattım. Olayı savunmadım” dedi. Tartışmanın büyümesi üzerine Gülsüm Halilova yaptığı paylaşımı sildi. Halilova daha sonra paylaşımı silme gerekçesini de açıkladı. Fotoğrafı yayımlamasının doğru olmadığını ve yapılanları eleştirdiğini açıkladı.

Korkusuz Yazarı Barış Yarkadaş da bunun üzerine şu twiti yazdı:

Gülsüm Hanım, yaptığım eleştiri sonrası, işkenceyi olumlama anlamına gelen ifadenizin yer aldığı twiti ve fotoğrafı kaldırmanız doğru oldu. Ben de zaten yaptığınızı eleştirmiştim. Aklın yolu bir. Gazetecilerin kuşkusuz siyasi fikri olur. Her koşulda hukuka bağlı olmalıyız.

İşte tartışma yaratan o tweet:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER