A3 Haber

Ağaoğlu, talan projesini böyle savundu: Kuşların beslenmesi için gerekli tüm planlamalar yapılmaktadır

Ağaoğlu, talan projesini böyle savundu: Kuşların beslenmesi için gerekli tüm planlamalar yapılmaktadır

Ağaoğlu, talan projesini böyle savundu: Kuşların beslenmesi için gerekli tüm planlamalar yapılmaktadır
Mart 22
17:29 2022

Ağaoğlu Şirketler Grubu, yüzlerce farklı kuş türüne ev sahipliği yapan Mandalya Körfezi’ne tüm itirazlara ve bilimsel uyarılara rağmen milyar dolarlık rant projesi yapan Ali Ağaoğlu’nun, doğal su kaynaklarının yönünü değiştirdiği konusunda çıkan haberler sonrası açıklama yaptı.

Ali Ağaoğlu ve Besim Tibuk ortaklığındaki şirketin Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde yapmayı planladıkları 30 bin kişilik “turizm ve tatil köyü” projesine tepkiler sürerken Ağaoğlu Şirketler Grubu’ndan, bölgedeki doğal su kaynaklarının yönünün değiştirildiği iddialarına yönelik açıklama geldi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ağaoğlu İnşaat’ın dünyanın sayılı sulak alanları arasında sayılan ve yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan Mandalya Körfezi’ni tahrip ettiğini ve DSİ’den habersiz barajlar inşa ederek doğal su kaynaklarının yönünü değiştirdiğini kaydetmişti.

Ağaoğlu Şirketler Grubu’ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Amacımız Muğla–Milas Turizm Yerleşkesi projesini Türkiye’de örneği az bulunan bir şekilde tamamen sürdürülebilirlik anlayışıyla ve günün koşullarına ve beklentilerine uygun olarak hayata geçirmektir” ifadeleri kullanıldı.

“Eksik ve doğru olmayan bilgilerle sürece verilmeye çalışılan zararı yakından takip etmekteyiz” denilen açıklamada, “Doğru bilgilere dayanmayan iddialar ile ilgili verilecek en güzel cevabın projenin kendisi olacağına inancımız tamdır” ifadelerine yer verildi.

“Kuş bilimcilerle eylem planları geliştirilmektedir”

‘Kuşların yaşam alanı ile ilgili hiçbir alanda, hiçbir inşai faaliyetin söz konusu olmadığı’ savunulan açıklamada şunlar kaydedildi: “Geliştirilecek projenin, kuşların yaşam alanı üzerine yapılacağı yönündeki maksatlı açıklamaları da üzülerek takip ediyoruz. Arazi ve etki alanının uzaklığı nedeniyle kuş popülasyonuna zarar vermesi bir yana kuşların beslenmesi ve doğal yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli tüm planlamalar yapılmaktadır. Bu konuda alanında yetkin ornitolog (kuş bilimci) akademisyenler ile çalışmalar yapılmakta olup sadece önleyici değil, kuşların doğal hayatını geliştirici eylem planları hayata geçirilecektir. Bu bağlamda projemiz, ekolojik alan, hassas alan, doğal karakteri korunacak alan, mutlak koruma alanı gibi alanlar içinde değildir.”

Açıklamada ayrıca, “DSİ’den habersiz gölet ya da baraj yapıldığı yönündeki iddialar yanlış ve eksik bilgilendirmenin bir sonucudur. Halihazırda proje alanında teknik anlamda ‘baraj’ tanımına uyan bir yapı bulunmamaktadır” iddiasında bulunuldu.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER