A3 Haber

Erdoğan: Dünyanın beşten büyük olduğunu anlatmaya devam edeceğiz

Erdoğan: Dünyanın beşten büyük olduğunu anlatmaya devam edeceğiz

Erdoğan: Dünyanın beşten büyük olduğunu anlatmaya devam edeceğiz
Mart 24
20:05 2022

NATO Zirvesi açıklamalarda bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Türk savunma sanayi ürünlerinin başarıları ortadayken bu alanda karşılaştığımız engellemelerin hiçbir makul gerekçesi olamaz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi’nin ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Savunma sanayimizin önüne bizzat bazı müttefiklerimiz tarafından konan kısıtlamaların artık kaldırılması ortak menfaatimizedir” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle:

  • Geldiğimiz noktada başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere küresel güvenlik mimarisinin ciddi bir reforma tabi tutulması kaçınılmazdır.
  • Müttefikler arasında gizli-açık ambargoların bırakın uygulanmasını, gündeme dahi gelmemesi gerekir. Bu konudaki beklentilerimizi liderlerle paylaştım.
  • Savunma sanayimizin önüne bizzat bazı müttefiklerimiz tarafından konan kısıtlamaların artık kaldırılması ortak menfaatimizedir.
  • Türk savunma sanayi ürünlerinin başarıları ortadayken bu alanda karşılaştığımız engellemelerin hiçbir makul gerekçesi olamaz.
  • Türkiye, ittifak dayanışmasını esas alarak NATO’nun caydırıcılık ve savunma tedbirlerine katkıyı sürdürecek. Müttefiklerimizden aynı dayanışmayı bekliyoruz.
  • NATO’nun, mevcut savaş ortamında Ukrayna’ya siyasi ve pratik desteğini sürdürürken gerçekçi ve stratejik bir yaklaşımla hareket etmesi şarttır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER