A3 Haber

Bülent Arınç’tan ekonomi yorumu: Evliya Çelebi bu günleri görseydi kahrından ölecekti

Bülent Arınç’tan ekonomi yorumu: Evliya Çelebi bu günleri görseydi kahrından ölecekti

Bülent Arınç’tan ekonomi yorumu: Evliya Çelebi bu günleri görseydi kahrından ölecekti
Mart 25
17:43 2022

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, yaşanan ekonomik sıkıntıya ve gıda kuyruklarına değinerek, “Yağların balların fiyatına erişemediğimiz bugünümüzde demek ki Evliya Çelebi bu günleri görseydi adam kahrından ölecekti” dedi.

Manisa ve İzmir illeri arasında bulunan 1517 rakımlık Spil Dağı Milli Parkı’ndan toplanan otların tanıtımı için bu yıl ilk kez “Spil Şifalı Otlar Festivali” düzenlendi.

Festivale TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç’ın yanı sıra AKP Manisa milletvekilleri Murat Baybatur, Semra Kaplan Kıvırcık, Şehzadeler Belediyesi Başkan Vekili Atilla Efendioğlu katıldı.

“Evliya Çelebi kahrından ölürdü”

Festivalde konuşan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, şifalı otların tanıtıldığı festivalin şifa şehri olan Manisa için genç kalınmış bir etkinlik olduğunu dile getirdi. Kurulan kürsünün arkasında ellerinde dövizlerle bekleyen çocukları yerine oturttuktan sonra konuşmasına başlayan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ise şunları söyledi:

  • Ben 23 Nisan’dan bilirim. Bizi götürürlerdi sabahtan, 6 saat beklerdik birileri geçsin de bizde geçelim diye. Dr. Muzaffer Yurttaş arkadaşımız çok güzel anlattı. Anlatacak hiçbir şey bırakmadı. Dağlarından yağlar, ovalarından ballar dedi galiba. İnşallah o günleri tekrar yaşamak nasip olur. Yağların, balların fiyatlarına erişemediğimiz bu günümüzde demek ki Evliya Çelebi bu günleri görseydi adam kahrından ölecekti. İnşallah güzel günler yakındır, güzel günlere tekrar kavuşacağız. Manisa’mızın tarihi, geçmişi çok güçlüdür, büyüktür. Ne mutlu Manisalıyım diyebilene, ne mutlu hayatını Manisa’da sürdürebilen bütün dostlarımıza, kardeşlerimize. Müstesna bir yerdeyiz bunun kıymetini bileceğiz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER