A3 Haber

Konya 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ne göre 15 yaşındaki çırağı tavana asmak eziyet değil!

Konya 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ne göre 15 yaşındaki çırağı tavana asmak eziyet değil!

Konya 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ne göre 15 yaşındaki çırağı tavana asmak eziyet değil!
Mart 25
08:52 2022

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Konya’da babalarının elini kaybetmesinden sonra çalışmak durumunda kalan kardeşlerden 15 yaşındaki E.Y.’nin abisinin yanına çırak olarak girdiği işyerinde, yanlış vida getirdiği için kulağından tutularak sürüklendiğini, caraskal adı verilen hareketli palangaya asıldığını, dakikalarca ayaklarının yerden kesildiğini ve pantolonunun çıkarılarak eziyet edildiğini anlattı. Konya 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nin sanıklara eziyet suçundan ceza vermemesine tepki gösteren Saymaz, “Bu eziyet değilse, eziyet nedir?” diye sordu.

Saymaz’ın bugünkü yazısına göre Murat ve Mehmet C.’ye hakaret, çocuğa eziyet ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından Konya 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Saymaz, yazısında “Sanıklar iki kardeşin oyun oynayıp şakalaştıklarını, caraskalda en uzun süre kimin duracağına dair iddiaya girerek, birbirlerini astıklarını savundu. Hatta Murat C., çırağı caraskaldan indirirken çekilen fotoğrafına ilişkin, elimle tutup zarar gelmesini engellemeye çalışıyordum dedi. Para için kumpas kurulduğunu iddia etti ve pantolonu indirmediklerini söyledi” dedi.

Saymaz şunları kaydetti:

  • Yargılama 22 Şubat’ta sonuçlandı. Mahkeme geçen hafta gerekçeli kararını açıkladı. Ve görünen o ki, hukuk skandalı sayılacak bir yoruma imza atıldı. Gerekçeli karara göre eziyet suçunun oluşması için mağdurun sistematik şekilde belli bir süreç içinde insan onuruyla bağdaşmayan, bedensel ve ruhsal yönden acı çekmesine ve aşağılanmasına yol açan davranışlar sergilenmesi gerekiyor. E.Y.’nin uğradığı şiddet, mahkemeye göre bu kapsamda sayılmıyor.
  • İki sanık, çocuğun pantolonunu indirdikleri için hakaret suçundan 2.320 TL ceza aldı.
  • 15 yaşındaki çırağı sigortasız çalıştırmak, yanlış vidayı getirdi diye kulağından tutup sürüklemek, caraskal adı verilen hareketli palangaya asmak, ayaklarını yerden keserek dakikalarca havada asılı tutmak ve pantolonunu indirmek eziyet değil midir? Değilse… Eziyet nedir?

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER