A3 Haber

ABD Başkanı Biden, Varşova’da: Ukraynalı bakanlarla bir araya geldi

ABD Başkanı Biden, Varşova’da: Ukraynalı bakanlarla bir araya geldi

ABD Başkanı Biden, Varşova’da: Ukraynalı bakanlarla bir araya geldi
Mart 26
15:30 2022

Polonya’nın başkenti Varşova’ya giden ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’nın dışişleri ve savunma bakanlarıyla ilk kez toplantı yaptı. Biden’ın bugün yapacağı konuşmada, dünyaya Ukrayna için destek çağrısı yapacağı kaydedildi.

ABD Başkanı Joe Biden, Polonya’nın başkenti Varşova’ya bugün resmi ziyaret gerçekleştirdi. Biden, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’yla bugün yapacağı görüşme öncesi başkentte Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov’la görüştü. Kentteki Marriott Otel’de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD Savunma Bakanı (Pentagon) Lyod Austin’in de katıldığı söz konusu toplantı, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarından bu yana iki ülke arasında yapılan en üst düzey görüşme oldu.

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, Varşova buluşmasını Twitter hesabından duyurdu. İki ülkenin ilk kez 2+2 formatında bir araya geldiğini belirten Reznikov, Ukrayna heyetinin Biden’ın düzenleyeceği basın toplantısına katılacağını da aktardı.

Beyaz Saray: Özgür dünyaya Ukrayna’yı destekleme çağrısı yapılacak

Beyaz Saray, Biden’ın bugünkü Varşova ziyaretinde dünyaya “Ukrayna halkına destek çağrısı yapacağı” yönünde açıklama yayınladı. Açıklamaya göre, “Biden ‘özgür dünya’ya Ukrayna halkını destekleme çabalarında birleşme” çağrısı yapmaya hazırlanırken aynı zamanda “Rusya’yı acımasız savaşından sorumlu tutma ve demokratik ilkelere dayanan bir geleceği savunma çabalarından da bahsedeceği” belirtildi. Biden’ın bugün Varşova’da Ukraynalı mültecilerle de bir araya gelmesinin planlandığı açıklamada yer aldı.

ABD Başkanı Biden, 24 Mart’ta Belçika’nın başkenti Brüksel’de NATO zirvesinin yanı sıra diplomatik temaslarda bulunmasının ardından dün Polonya-Ukrayna sınırına yakın bir bölgeyi ziyaret etmişti. Polonya’nın Ukrayna sınırına 80 kilometre mesafedeki Rzeszow’a giden Biden, Varşova’da ise bugün Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile bir araya gelecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER