Site icon A3 Haber

Çavuşoğlu’ndan “S-400” açıklaması: Ukrayna’ya verilmesi söz konusu değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen mülakatta açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “S400’ler zaten Türkiye’ye geldi. Birileri S-400’ler Ukrayna’ya verilsin dedi. Bu söz konusu bile olamaz” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar’da düzenlenen Doha Forumu’na katılmak için bulunduğu Doha’da üst düzey ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, eski Münih Güvenlik Konferansı Vakfı Başkanı Büyükelçi Wolfgang Ischinger, Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard ve eski ABD Dışişleri Bakanı ve İklim Özel Temsilcisi John Kerry ile görüştü.

“S-400’leri aldık ve anlaşma tamamlandı”

Doha’daki mülakatta açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, “S-400’lerin Ukrayna’ya verilmesi söz konusu değil” dedi.

Çavuşoğlu, S-400’lerin Ukrayna verilmesinin söz konusu olmadığını da söyledi. “Şimdi biz S-400’leri aldık ve anlaşma tamamlandı” diyen Dışişleri Bakanı, “Çok ilginç senaryolar duyduk bununla ilgili sanırım ABD’den böyle bir sızıntı vardı. Ancak böyle bir durum asla gündemimizde değil” ifadelerine yer verdi.

“Rus oligarklar Türkiye’ye gelir mi?”sorusuna da yanıt veren Çavuşoğlu “Yasal olan her şeye Türkiye’de izin verilir” dedi.

“Denge politikası olması lazım”

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamasından satır başları şu şekilde:

S-400 anlaşması

 

Göçmen sorunu, oligarkların yatları

Kırım ve Donbass’taki durum

Türkiye NATO’daki durumu nasıl görüyor?

Exit mobile version