A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Ali Tatar’ın eşine ziyaret: “Bu acıları çektirenleri, devletin kadrolarına kimler yerleştirdi?”

Kılıçdaroğlu’ndan Ali Tatar’ın eşine ziyaret: “Bu acıları çektirenleri, devletin kadrolarına kimler yerleştirdi?”

Kılıçdaroğlu’ndan Ali Tatar’ın eşine ziyaret: “Bu acıları çektirenleri, devletin kadrolarına kimler yerleştirdi?”
Mart 26
16:26 2022

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yarbay Ali Tatar’ın İstanbul’da yaşayan eşi Nilüfer Tatar’ı evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Devletimizin, askerimizle önce bir helalleşmesi lazım” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında ihraç edilen eski savcıların yürüttüğü “Amirallere Suikast” soruşturması sırasında 19 Aralık 2009 tarihinde yaşamına son veren Deniz Yarbay Ali Tatar’ın İstanbul’da yaşayan eşi Nilüfer Tatar’ı evinde ziyaret etti. Balyoz ve Ergenekon davaları sırasında insanların acılar çektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Devletimizin, askerimizle önce bir helalleşmesi lazım. Yapılan hataları bir şekliyle telafi etmesi lazım. Bu acıları çektirenleri, devletin kadrolarına kimler yerleştirdi?” diye sordu. Yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Milletime söz veriyorum. Bu acıları çektirenlerin burunlardan fitil fitil getireceğiz” dedi.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Balyoz kumpasında kaybettiğimiz Ali Tatar’ın sevgili eşini ziyaret ettim. Bir haksızlık var. Aile acıları hâlâ yaşıyor. Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla çok sayıda askerimiz gözaltına alındı, büyük acılar yaşandı. Aileleri büyük acılar yaşadılar” dedi.

“Aramızda geziyorlar”

Kılıçdaroğlu, Ergenekon ve Balyoz davaları nedeniyle insanların yaşadıkları acıların sürdüğünü belirterek, “Devletimizin, askerimizle önce bir helalleşmesi lazım. Yapılan hataları bir şekliyle telafi etmesi lazım. Bu acıları çektirenleri, devletin kadrolarına kimler yerleştirdi? Bunun da bilinmesi lazım. Devletin kadrolarına yerleştirenler acaba bugün bir vicdan azabı çekiyorlar mı? Bunu da oturup kendi vicdanlarında sorgulamaları lazım. Daha da önemlisi bunlar hâlâ aramızda geziyorlar” dedi.

“Askerimizle de helalleşeceğiz”

Kemal Kılıçdaroğlu, “Buradan bütün milletime söz veriyorum. Bu acıların tamamını telafi edeceğiz. Bedellerini de bu acıları çektirenlerden alacağız. Ve yine milletime söz veriyorum. Bu acıları çektirenlerin burunlardan fitil fitil getireceğiz. Yeter artık diyoruz. Bu ülke bu kadar acılara niye katlansın? Ülkeyi yönetenler acı üretmemeli. Ülkeyi yönetenler bu ülkeye sevgiyi, hoşgörüyü getirmeli. Eğer biz bunu yapabilirsek, ki yapacağız, yapmakta kararlıyız, Bir şekliyle bu sorunları çözeceğiz. Askerimizle de oturup helalleşeceğiz” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Deniz Yarbay Ali Tatar, 5 Aralık 2009’da hazırlanan ve o dönem “Amirallere Suikast” olarak adlandırılan soruşturma kapsamında tutuklandı. 10 gün sonra tahliye edilen Tatar hakkında 3 gün sonra tekrar tutuklama kararı çıkarıldı. Tatar bu kararın ardından bir veda mektubu bırakarak yaşamına son verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER