A3 Haber

Rusya-Ukrayna müzakereleri İstanbul’da yeniden başlıyor

Rusya-Ukrayna müzakereleri İstanbul’da yeniden başlıyor

Rusya-Ukrayna müzakereleri İstanbul’da yeniden başlıyor
Mart 28
16:35 2022

Rusya heyeti, Ukrayna savaşına ilişkin heyetlerin Türkiye’de yapacağı müzakere görüşmeleri için İstanbul’a ulaştı. İstanbul’daki toplantı yarın saat 10.30’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilecek.

Rusya-Ukrayna müzakereleri için Türkiye’ye gelen Rusya heyetini taşıyan uçak 16.00 sıralarında Atatürk Havalimanı’na indi.

Kremlin Sözcüsü Peskov ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov görüşmelerde somut ilerleme kaydedilmeden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy arasında görüşme ayarlanmayacağını söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin ve barışın bir an evvel tesis edilmesinin ve bölgedeki insani durumun iyileştirilmesinin gerekliliğini vurgulayarak, bu süreçte Türkiye’nin her türlü katkıyı vermeye devam edeceğini belirtti.

Saat belli oldu

28-30 Mart tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek müzakerelere ilişkin açıklama yapan Ukrayna’nın müzakere heyetinde yer alan parlamento üyesi David Arakhamia, Türkiye’de yüz yüze yapılacak müzakerelerin yarın 10.00’da başlayacağını duyurdu.

Moskova ve Kiev arasında yapılacak müzakereler için Rus heyetinin uçağı 16.00 sıralarında İstanbul’a geldi.

Arakhamia Ukrayna basınına yaptığı açıklamada, “Yarın 10.00’da görüşmeleri başlatıyoruz” demişti.

Arakhamia sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna-Rusya arasındaki devam eden müzakerelerin bir sonraki turunun 28-30 Mart tarihlerinde Türkiye’de yapılacağı duyurarak, “Bugün videokonferans yoluyla yapılan müzakerelerde, bir sonraki turun yüz yüze olarak 28-30 Mart tarihlerinde Türkiye’de yapılmasına karar verildi. Ayrıntılar daha sonra gelecek” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER