A3 Haber

İsrail’de sokak ortasında silahlı saldırı: Beş kişi yaşamını yitirdi

İsrail’de sokak ortasında silahlı saldırı: Beş kişi yaşamını yitirdi

İsrail’de sokak ortasında silahlı saldırı: Beş kişi yaşamını yitirdi
Mart 30
11:53 2022

İsrail’de bir hafta içinde üçüncü kez saldırı düzenlendi. Tel Aviv’in doğusundaki Beni Barak kentindeki silahlı saldırıda beş kişi hayatını kaybetti. Silahlı saldırgan vurularak etkisiz hale getirildi.

İsrail’de bir hafta içinde ikinci silahlı saldırı düzenlendi. Başkent Tel Aviv’in doğusunda bulunan Bney Brak kentinde düzenlenen silahlı saldırıda beş kişinin yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Silahlı saldırganın akıbeti henüz netlik kazanmazken, olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi. İsrail basınında yer alan haberlerde, olay yerinde bir kişinin gözaltına alındığı fakat saldırıya karışıp karışmadığının belli olmadığı aktarıldı.

Başbakan Naftali Bennett’in, saldırı ile ilgili yerel saatle 22.00’da savunma yetkilileriyle bir araya geleceği bildirildi.

Öte yandan İsrail’in Hadera kentinde 27 Mart’ta terör örgütü IŞİD üyesi 2 terörist tarafından otomatik silahlarla saldırı düzenlemiş, saldırıda, 2 polis hayatını kaybetmiş, 6 kişi de yaralanmıştı.

Başbakan Bennett, İsrailli yetkililerle güvenlik toplantısı düzenleyecek 

Öte yandan İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in üst düzey yetkililerle güvenlik toplantısı gerçekleştireceği belirtildi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Bennett, Savunma Bakanı, İç Güvenlik Bakanı, Genelkurmay Başkanı, İsrail Güvenlik Ajansı Başkanı, İsrail Polisi Genel Müfettişi ve diğer yetkililerin katılımıyla yerel saatle 22.00’de bir güvenlik toplantısı düzenleyecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER