A3 Haber

Montrö Sözleşmesi’nin önemine dikkat çekmişlerdi: Emekli amiraller davasında ara karar çıktı

Montrö Sözleşmesi’nin önemine dikkat çekmişlerdi: Emekli amiraller davasında ara karar çıktı

Montrö Sözleşmesi’nin önemine dikkat çekmişlerdi: Emekli amiraller davasında ara karar çıktı
Mart 30
13:33 2022

Emekli amirallerin davasında ara karar açıklandı. Savunmaları alınan sanıkların yurtdışı yasakları kaldırıldı. Mahkeme, bir sonraki duruşma 27 Haziran’a erteledi.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin önemine dikkat çektikleri açıklama sebebiyle haklarında dava açılan ve “Anayasal düzene karşı suç için anlaşmak” iddiasıyla ceza istenen emekli amiraller hakim karşısına çıktı.

Davanın bugünkü celsesinde hakim karşısına çıkan emekli Tuğamiral Ahmet Serdar Akınsel, iddianamede Erdoğan’ın duyuruya tepkisinden söz edilirken Montrö ve cübbeli amirale ilişkin açıklamalarına yer verilmemesini eleştirdi.

Davanın siyasiliğine dikkat çekildi

Gazeteci Müyesser Yıldız’ın aktardıklarına göre, Akınsel’in avukatı Erhan Tokatlı da “Yaklaşık 40 yıldır bölücü örgütün binlerce silahlı eylemle, 15 Temmuz’da eli silahlı hainlerin tanklarla, uçaklarla yıkamadığı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni 70’li yaşlarda 103 amiralin devirebileceğini iddia etmek çok mantıklı değil” dedi.

Avukat Tokatlı, tarihsel sürece bakıldığında bildiri ve muhtıraların iştirakçilerinin muvazzaf TSK personeli, muhatabın ise hükümet olmasına karşın, dava konusu duyuruda iştirakçilerin emekli amiraller, muhatabın ise kamuoyu olduğuna dikkat çekti.

Sanıklardan Alaettin Sevim ve Ertan Demirtaş’ın avukatı Ziya İlker Göktaş, MSB’nin amiraller daha gözaltındayken onlara askeri tesislere giriş yasağı koymasının, davanın siyasiliğinin ve bakanlığın en başta amiralleri suçlu ilan ettiğinin en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

Mahkeme, son iki günde savunması tamamlanan sanıkların da yurtdışı yasağının kaldırılması kararıyla, duruşmayı 27 Haziran’a erteledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER