A3 Haber

Ayhan Bilgen’in öncülüğündeki SES Partisi kuruluş başvurusunu yaptı

Ayhan Bilgen’in öncülüğündeki SES Partisi kuruluş başvurusunu yaptı

Ayhan Bilgen’in öncülüğündeki SES Partisi kuruluş başvurusunu yaptı
Mart 31
14:06 2022

Partinin kurucular kurulu üyelerinden Müslüm Doğan yaptığı açıklamada “Hiçbir partinin ne karşısında yer alan bir siyasi tutumu söz konusudur ne de devamı niteliğindedir” ifadelerini kullandı

Öncülüğünü Kars Belediye Eş Başkanı iken görevinden alınarak tutuklanan ve cezaevinden çıkmasının ardından HDP’den istifa eden Ayhan Bilgen’in yaptığı Türkiye’nin Sesi Partisi’nin (SES Partisi) kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı’na sunuldu.

Partinin kurucular kurulu üyelerinden eski HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Bakanlık binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de yeni bir siyaset zeminine ihtiyaç duyulduğunu, altı aylık çalışmanın sonunda partiyi kurmaya karar verdiklerini söyledi.

Belirlenen parti programında, Türkiye’nin temel sorunlarına ilişkin yeni tanımlama ve çözümlemelerin yer aldığını belirten Doğan, “Kurduğumuz parti yeni bir zeminde demokrasiyi aramak, demokrasiyi geliştirmek, halkın taleplerini karşılamakla ilgili demokratik bir partidir. Hiçbir partinin ne karşısında yer alan bir siyasi tutumu söz konusudur ne de devamı niteliğindedir” diye konuştu.

Partinin kurucular listesinde 31 isim yer aldı.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER