A3 Haber

İstanbul’un ünlü Kumbaba Plajı’na “Millet Bahçesi” yapılacak

İstanbul’un ünlü Kumbaba Plajı’na “Millet Bahçesi” yapılacak

İstanbul’un ünlü Kumbaba Plajı’na “Millet Bahçesi” yapılacak
Mart 31
14:31 2022

İstanbul’un Şile’deki ünlü “Kumbaba Plajı”nın TOKİ tarafından “Millet Bahçesi” olarak düzenleneceği belirtildi. 583 bin metrekarelik plaj alanında sosyal donatılar, “Millet Bahçesi” genel altyapı işleri ile rekreasyon alanlarının yapılması planlanıyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ’nin Kamu İhale Kurumu’nun sayfasında yayınlanan ihale duyurusunda şöyle deniyor:

  • “İstanbul İli Şile İlçesi Ayazma Kumbaba Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar ve Şile Bezi Atölyesi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi”

Odatv’nin ilanı kaynak gösterdiği haberine göre, Şile Bezi Atölyesi, Kumbaba Plajı’nın 3,5 kilometre güneydoğusunda, Çavuş Mahallesi 988 adada yapılacak. Kumbaba Plajını oluşturan 583 bin 880 metrekarelik alan “Millet Bahçesi” olarak düzenlenecek. Söz konusu alan içerisinde 3 bin 944 metrekarelik inşaat alanına sahip sosyal donatılar yapılacak. Geri kalan alan ise genel altyapı ve rekreasyon alanı olarak planlandı. İhale kapsamında yer alan Çavuş Mahallesi’ndeki Şile Bezi Atölyesi için ise bin 567 metrekarelik bir inşaat yapılacak.

İSKİ’den 17 maddelik uyarı

Öte yandan söz konusu “Kumbaba Millet Bahçesi” projesi için İSKİ’den görüş istendiği belirtildi. Buna göre, İSKİ, 17 maddeden oluşan bir uyarı yazısı gönderdi. Dikkat çekilen hususlara riayet edilmesi gerektiğini belirten İSKİ, “Proje alanı çevresinde Şile Kumbaba Atıksu Ön Arıtma Tesisleri ile Şile Keson Kuyular Terfi Merkezi bulunmakta olup söz konusu alanlar İSKİ Hizmet Alanı olarak korunmalıdır” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER