A3 Haber

Şartlı tahliyeyle serbest kalan Mübariz Mansimov yeni bir gemiyi daha suya indirdi

Şartlı tahliyeyle serbest kalan Mübariz Mansimov yeni bir gemiyi daha suya indirdi

Şartlı tahliyeyle serbest kalan Mübariz Mansimov yeni bir gemiyi daha suya indirdi
Mart 31
09:19 2022

2020’de Fethullahçılık suçlamasıyla tutuklanıp bir yıl cezaevinde kaldıktan sonra şartlı tahliyeyle serbest bırakılan Mübariz Mansimov’a ait Palmali Gemicilik, yeni gemisi “General Polat Hashimov”u dün Yalova’da törenle suya indirdi.

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki 2. Dağlık Karabağ savaşında yaşamını yitiren General Polad Haşimov’un adı verilen gemi, 140 metre uzunluğunda ve 17 metre genişliğinde. 7 bin 500 ton taşıma kapasitesine sahip geminin iki gün içinde yola çıkarak savaşın devam ettiği Ukrayna hattında çalışacağı açıklandı.

Şartlı tahliye gereğince “İstanbul dışına çıkmama” cezası nedeniyle törene katılamayan Mansimov, şirket merkezinde basına açıklamalarda bulundu. Palmali Holding’in Türkiye’deki büyük şirketler arasında tek bir devlet ihalesi almayan tek kuruluş olduğunu söyleyen Mansimov, “33 yıldır Türkiye’deyiz ama burada bir kuruş kazanmadık aksine yurtdışında kazanıp Türkiye’de yatırım yaptık” dedi. Sıfırdan 180 gemi yapıp ekonomiye kazandırdıklarını belirten Mansimov, devam eden Rusya-Ukrayna savaşına rağmen bölgeden buğday, kömür ve ayçiçeği gibi kritik ürünleri taşıdıklarını söyledi.

2024 hedefi

Filolarına dahil ettikleri “General Polad Hashimov” adlı geminin Karadeniz’den Dinyeper Irmağı üzerinden Ukrayna’nın İzmail limanına ulaşarak 7 bin ton ayçiçek yağını yükleyip Mersin Limanı’na getireceğini açıkladı. Diğer armatörlerin ve kaptanların savaş bölgesine girmekten çekindiğini söyleyen Mansimov, 2024’te dünyanın bir numaralı deniz taşımacılığı şirketi olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER