A3 Haber

Bekir Bozdağ: Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a nakli için olumlu görüş bildireceğiz

Bekir Bozdağ: Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a nakli için olumlu görüş bildireceğiz

Bekir Bozdağ: Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a nakli için olumlu görüş bildireceğiz
Nisan 01
13:23 2022

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda Riyad bağlantılı ajanlar tarafından 2 Ekim 2018’de öldürülmesine ilişkin davanın Suudi Arabistan’a devredilmesi talebine ilişkin olarak, “Görüşümüzü bugün göndereceğiz. Bu yargılamanın, davanın nakli konusunda bakanlık olarak olumlu görüş bildireceğiz.” açıklamasını yaptı.

Bozdağ, ‘’Şu anda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız 23 Mart’ta bununla ilgili yakalama kararı çıkardı. Ve kollukta bunlarla alakalı gerekli arama ve taramayı yaptı. Ama bilinen adreslerinde Semra Güzel’e ulaşılamadı. Şu anda nerede olduğuna dair de elimizde kesin ve resmi bir veri yok. Yurt içinde mi yoksa yurt dışına çıktı mı; buna dair kayıtlar incelendiğinde resmi kanallardan yurt dışına bir çıkışta gözükmüyor” dedi.

Adnan Oktar davasındaki tahliye kararlarına dair de Bozdağ, “HSK Birinci Dairesi, İstanbul BAM 1’inci Ceza Dairesi hakimleri ve bazı savcılar hakkında inceleme izni verdi.” ifadesini kullandı.

Bozdağ şunları kaydetti:

Sedat Peker hakkında yakalama kararına ilişkin son gelişmeler

  • “Bildiğiniz gibi Kırmızı Bülten çıkarıldı. Türkiye hem İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı üzerinden gelen talepleri de dikkate alarak iade talebinde bulundu. Bizim iade talebimizin Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ulaştığını değerlendiriyoruz. Ama oradan şu ana kadar bize herhangi bir dönüş olmadı.”

Nafaka düzenlemesi

Bozdağ, nafaka düzenlemesi ile ilgili, “Bakanlık olarak önceliklerimiz arasında süresiz nafakanın kaldırılması yok” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER