A3 Haber

Bakan Yanık, Enes Kara dosyasının kapatılmasını “talihsizlik” olarak yorumladı

Bakan Yanık, Enes Kara dosyasının kapatılmasını “talihsizlik” olarak yorumladı

Bakan Yanık, Enes Kara dosyasının kapatılmasını “talihsizlik” olarak yorumladı
Nisan 03
00:14 2022

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, katıldığı bir televizyon programında cemaat yurdunda intihar eden Enes Kara’nın dosyasının Yargıtay tarafından kapatılmasıyla ilgili konuştu. Yanık dosyanın kapatılmasını “talihsizlik” olarak yorumladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Elazığ’da Nur Cemaati yurdunda intihar eden Enes Kara’nın dosyasının kapatılması hakkında “Ortada bir suç veya sorumlu yok ama intihar hepimizin ortak meselesi. Enes Kara noktasında da maalesef böyle bir talihsizliğin olduğunu biliyoruz.” dedi.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2’inci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, arkasında bıraktığı intihar notu niteliği taşıyan video mesajında, Nur Cemaati yurdunda kalırken yaşadığı baskılar sebebiyle bu kararı aldığını söyledikten sonra, yurt binasının yedinci katından atlayarak intihar etmişti.

Yargıtay dosyayı kapadı

Enes Kara’nın dosyası, dün Yargıtay tarafından kapatıldı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Enes Kara’nın intihar etmesi olayının araştırılmasına ilişkin yapılan suç duyurusunun işleme konulmaması yönünde karar verdi.

Bakan’dan “talihsizlik” yorumu

Enes Kara’nın intihar etmesi olayı hakkında CNN Türk ekranlarında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık şunları kaydetti:

  • Olayın suç sayılabilmesi için intihara yönlendiren birisinin olması lazım. Bir sorumlunun olması lazım. Suçta ve cezada kanunilik ilkemiz var. Ama ortada bir suç olmaması, bir meselemizin olmadığı anlamına gelmiyor. Çocukların kendi sosyal çevreleriyle, aileleriyle olan iletişimleri, alınacak tutum vs. işte bunların hepsi hepimizin ortak meselesi. Enes Kara noktasında da maalesef böyle bir talihsizliğin olduğunu biliyoruz.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER