Site icon A3 Haber

Prof. Sarı: Yeni bir müsilaj oluşumuyla karşılaşabiliriz

Müsilajla ilgili son durumu değerlendiren Prof. Mustafa Sarı, müsilajın yok olmadığını çamur olarak deniz dibine çöktüğünü kaydetti.

Balıkesir’de bulunan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Sarı, müsilajın yok olmadığını, müsilaj çamuru olarak deniz dibine çöktüğünü belirterek, “Deniz yüzeyi sıcaklıkları arttığı takdirde azot ve fosfor yeterli miktarda var denizde, kirleticiler var halen, deniz şartlarında bir değişiklik olmadığı için yeni bir müsilaj oluşma ihtimali yüksek, yeni bir müsilaj oluşumuyla karşılaşabiliriz” dedi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Sarı, geçen yıl Marmara Denizi’nde görülmeye başlanan müsilajla ilgili son durumu değerlendirdi. Marmara denizindeki müsilajı, dalgıç kıyafetleriyle denize dalıp inceleyen Prof. Mustafa Sarı, müsilajın yok olmadığını çamur olarak deniz dibine çöktüğünü kaydetti. “Müsilaj, koylarımızı, körfezimizi, kıyılarımızı kapladığı zaman birden uyandık. ‘Eyvah müsilaj var’ dedik” diyen Prof. Sarı, şunları söyledi:

“Denizdeki azot, fosfor yükü çok yüksek”

Halen, deniz yüzeyinde bir müsilaja rastlamadıklarını belirten Prof. Mustafa Sarı, deniz sıcaklığında yaşanacak bir yükselişin müsilaj oluşumunu tetikleyebileceğini söyledi. Marmara Denizi’nde aşırı alg çoğalması olduğuna işaret eden Prof. Sarı şöyle devam etti:

Exit mobile version