A3 Haber

Bergen’i katleden Halis Serbest, filme “kişilik haklarına saldırı” gerekçesiyle dava açtı

Bergen’i katleden Halis Serbest, filme “kişilik haklarına saldırı” gerekçesiyle dava açtı

Bergen’i katleden Halis Serbest, filme “kişilik haklarına saldırı” gerekçesiyle dava açtı
Nisan 04
12:28 2022

Bergen’i katleden Halis Serbest, “kişilik haklarına saldırı” gerekçesiyle “Bergen” filmine dava açtı. Davada, filmin yayınlanmamasına ilişkin tedbir talebinde bulunuldu.

Gazete Duvar’dan Ezgi Sivrikaya’nın haberine göre, sanatçı Bergen’i katleden Halis Serbest, 4 Mart’ta vizyona giren “Bergen” filmine dava açtı. Davada, filmin sinema, televizyon ve internet ortamında yayınlanmamasına ilişkin tedbir talebinde bulunuldu. Tedbir talebi mahkeme tarafından reddedilse de dava görülmeye devam ediyor.

Avukat Hande Fırat, davaya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

  • “Halis Serbest, Kozan 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bir dava açtı. Davanın esas konusunda, ‘kişilik haklarına saldırı’da bulunulduğu gerekçesiyle filmin basına verilmemesi, sinema, televizyon ve internet ortamında yayınlanmaması talep ediliyor. Yani esasında kişilik haklarına saldırının tespiti ile beraber filmin gösteriminin engellenmesi talep edilmiş. İlk tedbir talebi mahkeme tarafından reddedildi ama dava görülmeye devam ediyor.”

Film, Kozan’da gösterimden kaldırılmıştı

Bergen sahne adıyla tanınan Belgin Sarılmışer’in hayatını ve yaşadığı zorlukları anlatan film, Bergen’i katleden Halis Serbest’in yaşadığı Adana Kozan’da gösterimden kaldırıldı. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, filmin, Halis Serbest’in yaşadığı Adana Kozan’da gösterime gireceği gün kaldırıldığı iddialarına ilişkin, “Vizyona hiç girmeyen film nasıl yayından kaldırılır? Araştırdım film şiddet içeriyor, bu nedenle ilçede hiç yayınlanmayacak” dedi.

Serbest, film üzerinden hak iddia etmişti

Sanatçı Bergen’i katleden Halis Serbest film çekilmeden önce de itiraz etmiş, “İznim olmadan kimse bu filmi çekemez’ ifadelerini kullanmıştı. “Bergen” filmini çekmeye hazırlanan yapımcı Mine Şengöz’e seslenen Serbest, “Bu filmi çekmek için kime sorup kimden izin aldılar? Benim iznim olmadan kimse bu filmi çekemez” şeklinde konuşmuştu.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER