A3 Haber

Almanya’da üç yıl önceki alışverişin aynısını yaptılar, sadece 3 avro fark ödediler

Almanya’da üç yıl önceki alışverişin aynısını yaptılar, sadece 3 avro fark ödediler

Almanya’da üç yıl önceki alışverişin aynısını yaptılar, sadece 3 avro fark ödediler
Nisan 05
14:58 2022

Almanya’da yaşayan iki Türk vatandaşı, ülkedeki enflasyonun 3 yılda ne kadar arttığını görmek için 3 yıl önce yaptıkları market alışverişinin aynısını yaparak karşılaştırdı.

Almanya’da yaşayan iki Türk vatandaşı, ülkedeki enflasyonun üç yılda ne kadar arttığını görmek için üç yıl önce yaptıkları market alışverişinin aynısını yaparak karşılaştırdı. Üç yıl önceki ürünlerin aynısını alarak yaptıkları alışveriş sonunda sadece 3 avro fark ödediler.  Serkan Beyde isimli Türk vatandaşı ve arkadaşının YouTube kanalında yayınladığı Almanya’da çektikleri enflasyon videosu sosyal medyada gündem oldu. Türk vatandaşı, üç yıl önceki market alışverişi ile bugün yaptıkları alışverişi karşılaştırarak Almanya’daki enflasyon farkını hesapladılar.

“50 avroya neler alınır”

Aynı markette ve aynı ürünlerle yaptıkları alışverişi ve ortaya çıkan enflasyon farkını şöyle anlattı:   “Almanya’da oluşan enflasyon farkını çok merak ediyoruz ve 3 yıl önce 2019 yılının mayıs ayında “50 avroya neler alınır” adlı bir market videosu çekmiştik. Videodan sonra dedik ki aynı alışverişi aynı markette, aynı ürünlerle yapalım ve günün sonunda totalle günümüz arasındaki fark ne olacak?”

“Almanya’da 3 yılın enflasyonu aynı market alışverişi için 3 avro”

 “Alışverişin toplan tutarı 55 avro 63 cent oldu. 2019 yılındaki alışverişimiz ise 52 avro 33 cent tuttu. aradaki farkı böldüğümüzde avro cinsinden 3.3 avro yapıyor. Aslında 3 yılın enflasyonu aynı sepet için 3 avro. Orana vurduğunuzda da 3 yılın yaklaşık enflasyonu yüzde 5-6 arasında.” 

YouTube video

Erdoğan enflasyonu böyle değerlendirmişti: “Avrupa felaket, Türkiye’nin böyle sorunu yok”

Türkiye’deki enflasyon artışı hakkında geçtiğimiz aylarda yurtdışı örnek vererek konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan “Amerika’ya bak, enflasyon felaket. Avrupa’ya gelin, aynı. Aradığınız gıda ürünlerini bile bulamıyorsunuz oralarda. Hamdolsun Türkiye’nin böyle bir sorunu yok” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER