A3 Haber

Yandaş yazarın hedefinde Kenan Doğulu var: “28 Şubat’ın vazife adamı, biz ona darbe şarkıcısı diyorduk”

Yandaş yazarın hedefinde Kenan Doğulu var: “28 Şubat’ın vazife adamı, biz ona darbe şarkıcısı diyorduk”

Yandaş yazarın hedefinde Kenan Doğulu var: “28 Şubat’ın vazife adamı, biz ona darbe şarkıcısı diyorduk”
Nisan 05
12:08 2022

Yandaş Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, iklim elçisi seçilen Beren Saat ve Kenan Doğulu’yu bugünkü köşesine taşıdı Uğur, Kenan Doğulu için  “28 Şubat’ın vazife adamı, biz ona ‘darbe şarkıcısı’ diyorduk” dedi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, “Öğrencilik dönemimde başörtüsünün üzerine peruk takmak zorunda kalan sınıf arkadaşlarım oldu ve geçen yıllar içinde eğitim eşitliğinin sağlanmasına hepimiz çok sevindik. Fakat sonrasında kadının giysisi siyasete malzeme yapılıyor, eğitim sistemimiz geriliyor, kadın bakanlığı kapatılıyor, kadınlar haklarını sistematik bir şekilde kaybediyor diye rahatsızlıklarımızı dile getirdiğimizde, ‘Köprülere, yollara bak ne kadar iyi çalışılıyor’ cevabını aldık” şeklindeki konuşmasıyla gündem olan Beren Saat’e, eşi Kenan Doğulu’yu ‘şikayet etti.’

Popstarı ’28 Şubatçılık’la suçlayan Uğur, buna gerekçe olarak Doğulu’nun 10. Yıl Marşı’nın aranjmanını yapmasını gösterdi.

Uğur, “Kenan Doğulu aslında ‘Vazife Adamı’dır. Şimdi kadınların giysilerinin siyasete malzeme yapıldığını söyleyecek kadar kolay yalan söyleyebilen biri olarak Beren Saat, eşi Kenan Doğulu’nun, başörtüsü yasaklarının uygulandığı, üniversite kapılarındaki kız öğrencilerin polisler tarafından yerlerde sürüklendiği, okullarından atıldığı dönemin; yani 28 Şubat darbesi sürecinin şarkıcısı olduğunu da biliyor mu acaba?” ifadesini kullandığı yazısında şunları ileri sürdü:

“(…) Doğulu, Amerikancı 28 Şubat Darbesi’nin şarkıcısı ve bu darbenin ‘Laikçilik ayağını’ gençliğe barlar yoluyla yaymakla vazifelendirilen ismiydi. ‘DARBE ŞARKICISI’ diyorduk biz ona. 28 Şubat Darbesi, Türkiye’de ‘laik-dindar’ ayrımı üzerinden halkın arasına kama sokma darbesiydi aynı zamanda. Simgesi de 10. Yıl Marşı idi darbenin. 10. Yıl Marşı’nın popçu versiyonunun aranjmanını da Kenan Doğulu yapmıştı. Cumhuriyet Müzik Eleştirmeni Evin İlyasoğlu bu versiyonu ‘Armonisini tahrif ederek kakofonik hâle getirmiş. Ucuz ritm-box marifetleri serpiştirmiş. Üstelik o güzelim coşku dolu marşı pes, donuk bir sesle, hiçbir özelliğine dikkat etmeden söyleyip duruyor’ diye yerden yere vurmuş.

Ama sonuçta Kenan Doğulu çıktığı barlarda, vazife icabı gecenin ilerleyen saatlerinde, millette kafa bi milyonken başlıyordu 10. Yıl Marşı’na:

‘Çıktıık açık alınla…’

Herkes sallana sallana ayakta, kadehler ellerde höykürüyordu:

‘Türk’e durmak yaraşmaz, Türk önde, Türk ileri!’

Beren Saat bence o yılları sevgili eşi Kenan Doğulu ile bir konuşsun da başörtüsü üzerindeki müsilaj meselesinin neresinde yer aldığını kendisinden öğrensin. Ama asıl öğreneceği çok başka bir şey daha var ki bu da benden kendisine bir armağan olsun.(…)”

Uğur’un yazısının tamamını okumak için tıklayın. 

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER