A3 Haber

“Zamlar bu milletin belini büküyor” demişti: MHP’li vekil disipline sevk edildi

“Zamlar bu milletin belini büküyor” demişti: MHP’li vekil disipline sevk edildi

“Zamlar bu milletin belini büküyor” demişti: MHP’li vekil disipline sevk edildi
Nisan 05
16:05 2022

“Zamlar bu milletin belini büküyor, bunları görmemezlikten gelemeyiz” diyen MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, parti tüzüğünün disipline dair hükümlerini uygulamak üzere tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, parti tüzüğünün disipline dair hükümlerini uygulamak üzere tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, “MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, basına yaptığı parti politikalarımıza aykırı açıklamalarından dolayı, parti tüzüğümüzün disipline dair hükümlerini uygulamak üzere tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmiştir” dedi.

Ne demişti?

Enflasyon rakamları ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ersoy, vatandaşın enflasyondan inanılmaz derecede muzdarip olduğunu belirterek “Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor” açıklamasında bulunmuştu.

Mustafa Baki Ersoy, sözlerini şöyle sürdürmüştü: “Dünya ekonomilerini ülke ülke değerlendirdiğimizde dünya ülkelerin bunları aşacak altyapısı bizden 30 sene önce oluşmuş maalesef. Gerçekten bunları kabul etmek lazım. ‘Dünyada pandemi var. Böyle oldu, enerji krizi var böyle oldu’ demek yerine biz önümüzdeki süreçte ne yaparız? Bu, bir kaçamak. Tamam dünyada ekonomik kriz var, bizde de var. Bunu çözmeyecek miyiz yani? Bu doğru değil. Bu yaklaşımı ben kabul etmiyorum.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER