A3 Haber

İBB’den toplu ulaşıma zam açıklaması: İhtiyaç olduğu zaten ortadaydı

İBB’den toplu ulaşıma zam açıklaması: İhtiyaç olduğu zaten ortadaydı

İBB’den toplu ulaşıma zam açıklaması: İhtiyaç olduğu zaten ortadaydı
Nisan 06
20:08 2022

İstanbul’da toplu ulaşıma gelen yüzde 40’lık zamma ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi. Kararın tüm tarafların oybirliği ile alındığını belirten Murat Ongun, “İhtiyaç olduğu zaten ortadaydı. Esnafın zor durumda olduğu da ortadaydı” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, toplu ulaşıma gelen yüzde 40’lık zamma ilişkin, “Tüm tarafların oybirliği ile bu karar alındı. İhtiyaç olduğu zaten ortada” dedi.

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) olağanüstü toplantısında, elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş, minibüs ve servis ücretlerine yüzde 40 zam önerisi kabul edildi.

Buna göre, tam elektronik bilet ücreti 5,48 liradan 7,67 liraya, tam abonman ücreti 430 liradan 602 liraya, öğrenci abonman 78 liradan 109 liraya, ilk aktarma 3,92’den 5,48 liraya, sarı taksi açılış ücreti 9,8 liraya, sarı taksi kısa mesafe ücreti 20 liradan 28 liraya, minibüs indi-bindi ücreti 3,75’den 5,25’e liraya, okul servis ücreti 396 liradan 554 liraya, personel servis ücreti 211 liradan 295 liraya, taksi dolmuş ücreti de 7,25 liradan 10 liraya yükseldi.

Toplu ulaşıma gelen zamma ilişkin İBB’en açıklama geldi.

Cumhuriyet’ten Deniz Ogan’a konuşan İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Tüm tarafların oybirliği ile bu karar alındı. İhtiyaç olduğu zaten ortada. Hayırlı olsun” dedi.

“Geçen sefer belediyenin ve esnafların zam talebi yüzde 50 idi. Bunun karşılığında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İBB’ye yüzde 18, diğerlerine de yüzde 32 önermişti. Doğal olarak bizim teklifi oylamaya sunduk ve reddettiler” diyen Ongun, “O yüzde 50’lik bir artıştı” ifadelerini kullandı.

Esnafın zor durumunda olduğunu ifade eden Ongun, “Tekrar masaya oturuldu. Pazarlıklar yapıldı ve yüzde 40’ta herkes anlaştı” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER