Site icon A3 Haber

Çavuşoğlu: Buça’dan gelen görüntüler kabul edilemez

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO toplantısı için gittiği Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında konuşuyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Belçika’nın başkenti Brüksel’de Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Türkiye’nin rolünden herkes memnun

Buça’daki görüntüler kabul edilemez

Kritik görüşmeler

Kuleba: Müzakereler konusunda en çok Türkiye’ye güveniyoruz

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ile görüştük son olarak Bazı soruları oldu. Özellikle güvenlik garantileri noktasında ismi geçen ülkelerin netleştirilmesini konuştuk. Buça’daki görüntüler insanlık adına utanç verici. Duyduğumuz üzüntüyü kendine ilettik.

Mariupol’dan deniz yolu tahliye konusunda hem Ukrayna hem de Rusya ile görüşmeye devam ediyoruz. Sahada bunun gerçekleşmediğini, her iki tarafın birbirini suçladığını belirttik. Vatandaşlarımızın çoğu buradan çıktı ama hala 30 civarında vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Bunların da çıkarılması için çabalarımızı sürdürüyoruz.

Müzakerelerdeki son durumu da ele aldık. İstanbul’dan sonra görüşmeler gerçekleştirildi. Buça etkiledi tabi ama görüşmeler sürüyor. Biz üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik kendisi de müzakerelerde en çok Türkiye’ye güvendiğini belirtti.

Bir an önce kalıcı ateşkes için kendilerini Türkiye’ye beklediğimizi, müzakerelerin kalan kısmının Türkiye’de olabileceğini belirttik.”

Ayrıntılar geliyor…

 

İlgili haberler:

 

Exit mobile version