A3 Haber

İstanbul’da öğrencilerden ulaşım zammına karşı protesto

İstanbul’da öğrencilerden ulaşım zammına karşı protesto

İstanbul’da öğrencilerden ulaşım zammına karşı protesto
Nisan 07
17:32 2022

İstanbul’da toplu ulaşıma yapılan zamlar, öğrenciler tarafından protesto edildi. “Ulaşım haktır satılamaz” diyen öğrenciler, gün geçtikte en temel haklarından bile mahrum bırakıldıklarını belirtti.

İstanbul’da ulaşım ücretlerine yapılan yüzde 40’lık zam, üniversite öğrencileri tarafından tepkiyle karşılandı. Zam kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yakınında toplanan öğrenciler tarafından protesto edildi.

‘Gençlik Örgütleri’ imzasıyla bir araya gelen öğrenciler, Haşim İşcan Üstgeçidi üstünde toplanarak, “Ulaşım haktır satılamaz”, “Yoksulluğa, geleceksizliğe baş kaldırıyoruz” ve “Ücretsiz ve nitelikli ulaşım haktır, satılamaz” yazılı pankart ve dövizler açtı.

Öğrenciler burada yaptıkları açıklamada, “Sosyal medyada ve televizyonlarda ulaşıma getirilmek istenen zamlar bizzat İBB yetkilileri tarafından mecburi ve haklı gösterilmeye, toplumun yaşamını daha da çekilmez hale getiren zamlar meşrulaştırılmaya çalışıldı” dedi.

Gün geçtikçe en temel haklarından daha da yoksun bırakıldıklarını söyleyen öğrenciler, İstanbul metrosunun Vezneciler durağında, “Akbil basma, turnikeden atla” diyerek turnikeden ücret ödemen geçti.

Yıldız Teknik’te de eylem vardı

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri de ulaşım zammına tepki gösterdi.

Üniversitenin Davutpaşa kampüsünde ulaşım zammına karşı yürüyüş düzenleyen öğrenciler, “Ücretsiz ulaşım istiyoruz” dedi.

Yıldız Dayanışması’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Ulaşıma gelen zamma ses çıkartıyoruz! Biz ses çıkarmadıkça yönetenler zamlarla belimizi bükmeye devam ediyor. Usandıklarımız yetti artık. Biz istersek olur, biz yaparsak olur!” ifadelerine yer verildi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER