A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan “adayımız Mansur Yavaş” diyen Özdağ’a: Memnuniyet verici

Kılıçdaroğlu’ndan “adayımız Mansur Yavaş” diyen Özdağ’a: Memnuniyet verici

Kılıçdaroğlu’ndan “adayımız Mansur Yavaş” diyen Özdağ’a: Memnuniyet verici
Nisan 07
15:29 2022

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş” diyen Ümit Özdağ’a yanıtında, “Akla bir CHP’li ismin gelmesi memnuniyet verici” ifadesini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın “Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş” açıklamasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olunca akla bir CHP’li ismin gelmesi memnuniyet verici.” ifadelerini kullandı.

Özdağ, bir sosyal bilimci olarak toplumun değişik kesimleriyle yaptıkları temaslarda Türkiye’nin sorunlarını çözecek cumhurbaşkanı olarak Mansur Yavaş’ın görüldüğünü belirtmiş; Millet İttifakı’nın aday göstermesi halinde Yavaş’ı destekleyeceklerini söylemişti.

Mansur Yavaş cephesinden ise bu haberlerle ilgileri olmadığı açıklaması gelmişti.

Memnuniyet verici”

Halk TV yazarı Fikret Bila’ya konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olunca akla bir CHP’li ismin gelmesi memnuniyet verici. Sayın Özdağ’ın cumhurbaşkanı adayı olarak bir CHP’liyi önermesi güzel bir şey. Buna memnun oldum” dedi.

“Adayı altı lider belirleyecek”

“Kimse merak etmesin, bu kötü gidişi durduracağız” diyen CHP lideri, “Millet İttifakı’nın adayı cumhurbaşkanı olacak. Kimin aday olacağı konusunda anahtar 6’lı masa. 6 lider adayı belirleyecek. Biz altı genel bakan bir kader birliği yaptık. Demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü, medya özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, ekonomik krizin çözülmesi, vatandaşlarımızın insanca yaşama koşullarına kavuşturulması, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi gibi demokratik, sosyal hukuk devletinin tüm kurallarını ve kurumlarını hayata geçireceğiz. İktidara geldiğimizde 5 ay içinde Türkiye rahatlayacak, vatandaşlarımız nefes alacak” değerlendirmesinde bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER