Site icon A3 Haber

CHP Sözcüsü Öztrak: Genel başkanımızın yüzüne kapatılan kapılar, aslında yavrularımızın yüzüne kapatıldı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Kuzeyimizde savaş var. İşgale uğrayan Ukrayna’da enflasyon yüzde 10,7. İşgal eden Rusya’da enflasyon yüzde 9,2. Savaş Ukrayna’da, ambargolar Rusya’da. Ama üç haneli enflasyon, kıtlıklar ve şeker kotaları Türkiye’de” diye konuştu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, iktidarın, Macaristan’da seçimi kazanan mevcut başbakan Viktor Orban’a ‘aşkını’ anlamakta zorluk çektiklerini söyleyerek “Orban seçildi diye bu ne sevinç? Vallahi Katar sizin Orban muhabbetinizi kıskanacak. Macaristan’da enflasyon yüzde 8,5 senin yönettiğin Türkiye’de yüzde 61. Orban’dan medet umma. Sizi sandıkta Orban da kurtaramaz” dedi.

Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Et ve Süt Kurumu’na alınmamasına ilişkin, “Bir nesli kaybediyoruz. Çocuklarımızın yeterli beslenme hakkı artık milli öncelik, milli bir meseledir. İşte bugün Sayın Genel Başkanımız; çocuklarımızın açlığına dikkat çekmek için Et ve Süt Kurumu’na gitti. ‘Öğün atlamak zorunda kalan çocuklarımızın kursağından et ve süt geçsin’ dedi. Beşli çeteye verilen milyarlarca doların binde biriyle, ülkede açlık sorununun biteceğine işaret etti. Genel Başkanımıza bugün kapatılan kapılar, aslında bu yavrumuzun yüzüne kapatıldı” dedi.

CHP sözcüsü, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Öztrak’ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

“Sarayın çakma ekonomisti ve onun atama hükümeti…”

TÜİK’in makyajlı rakamlarıyla bile üretici enflasyonunda Azerbaycan’la beraber, dünya şampiyonuyuz. Tüketici enflasyonunda ise dünya altıncısıyız. Dünya enflasyon liginde adımızın yan yana yazıldığı ülkeler; Zimbabve, Surinam, Lübnan, Sudan…2023 için verdiği sözleri tutmayan hükümetin başı şimdi çıkıyor, ‘bu bizim kızıl elmamız oldu’ diyor. Lafın kısası, ilk 10 ekonomi arasına girmek artık hayal oldu diyor. Bıraktık kızılını yeşilini devri iktidarlarının sonunda milletimizi, sofrasına çıkma elma bile koyamaz hale getirdiler. Ama sıkılmadan hâlâ konuşuyorlar. Soruyoruz, ülkemizi bu hale getiren kim? Bir numaralı halk düşmanı olan enflasyonu azdıran kim? Enflasyon canavarını hortlatan kim? Sorumlusu havaya bakıp ıslık çalıyor. Hamaset yapıyor. İşler yolundayken ‘ekonominin sorumlusu benim, ben’ diyen, sıkılmadan ‘ben ekonomistim’ diyen, ‘faiz sebep, enflasyon sonuç’ safsatasını, milletin başına bela eden, Merkez Bankası kasasındaki 128 milyar doları damadıyla bir olup talan eden Merkez Bankası’nın hini hacette kullanılacak ihtiyat akçelerine bile el koyan kim? Sarayın çakma ekonomisti ve onun atama hükümeti…

“TÜİK’in marketleri nerede söyleyin?”

“Diyanet İşleri Başkanı, Saray ve şürekâsını teravih namazına davet etsin” 

“Gençlerin geleceklerini kararttılar” 

“Siz ne zaman yeni safhadan bahsetseniz abat olan beşli çete oluyor” 

“Asfalt şantiyesine izni veren Tarım İl Müdürü” 

“Oduna söyleseniz üzüntüsünden dile gelir” 

“Sizi sandıkta Orban kurtarmaz”

“Genel başkanımıza kapanan kapılar aslında bu yavrumuzun suratına kapandı” 

Bir nesli kaybediyoruz. Çocuklarımızın yeterli beslenme hakkı artık milli öncelik, milli bir meseledir. İşte bugün Sayın Genel Başkanımız; kadın milletvekillerimiz ve Kadın Kolları Başkanımızla beraber, ülkemizdeki çocuklarımızın açlığına dikkat çekmek için Et ve Süt Kurumu’na gitti. ‘Öğün atlamak zorunda kalan çocuklarımızın kursağından et ve süt geçsin’ dedi. Beşli çeteye verilen milyarlarca doların binde biriyle, ülkede açlık sorununun biteceğine işaret etti. Genel Başkanımıza bugün kapatılan kapılar, aslında bu yavrumuzun yüzüne kapatıldı. Ülkenin gerçek sorunlarını karartabilmek için, artık sadık savcılarıyla, hâkimleriyle, Genel Başkanımızın sesini kısmaya cüret eder oldular ama ne yaparlarsa yapsınlar Genel Başkanımızın söylediği gibi, biz milletimizin hakkını, hukukunu, sonuna kadar korumaya devam edeceğiz. Kararlıyız. Milletimiz sizin ülkeyi nasıl çöpe, çukura, çamura batırdığınızı görüyor. Milletimiz, dertlerine nasıl bigâne kaldığınızı ibretle izliyor. Size sandıkta evinizin yolunu göstermek, milletin ittifakını iktidara getirmek için gün sayıyor.”

Exit mobile version