A3 Haber

İmamoğlu: Türkiye’yi güzel günlere ulaştıracak liderlerin en kıdemlisi Sayın Temel Karamollaoğlu’nu selamlıyorum

İmamoğlu: Türkiye’yi güzel günlere ulaştıracak liderlerin en kıdemlisi Sayın Temel Karamollaoğlu’nu selamlıyorum

İmamoğlu: Türkiye’yi güzel günlere ulaştıracak liderlerin en kıdemlisi Sayın Temel Karamollaoğlu’nu selamlıyorum
Nisan 09
22:47 2022

Saadet Partisi’nin “Geleneksel İstanbul İftarı”, Temel Karamollaoğlu ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun katılımıyla yapıldı. İmamoğlu, “Türkiye güzel günlere, kibirden, israftan ve ifrattan arınmış liderlerin öncülüğünde ulaşacak. O liderlerin en kıdemlisi olan, Sayın Temel Karamollaoğlu’nu ve hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Geleneksel İstanbul İftarı” Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi.

İftarda konuşan Karamollaoğlu, “Adalet şahıslara göre değişmez. İnançlara göre değişmez. Adalet, saraylarda gerçekleşmez. Adalet, müesseselerle de gerçekleşmez. Adalet, kanun yapmakla da gerçekleşmez. Adaletin gerçekleşmesi için, yönetimde bulunanların farklı bir zihniyette olması icap eder. Adalet, kendisinin aleyhine tecelli ettiği zaman, tereddütsüz o hükmü kabul ederse, işte orada adalet var demektir. Yoksa adaletten sadece, istismar maksadıyla bahsetmiş olursunuz” dedi.

Müslümanların, gittikleri hiçbir yerde insanları zorla müslüman olmaları için ikna etmeye çalışmadıklarını iddia eden Karamollaoğlu, batı ülkelerinin kendi içlerinde demokrat olduklarını, dışarıda ise despotları ve diktatörleri desteklerini kaydetti. Bu durumun çifte standart olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, “Bu bizim inancımızda hiçbir zaman yer bulamayan bir husustur” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu da Ramazan ayını, “toplumsal hayatın birliği ve dirliği için bir can suyu” olarak niteledi. İmamoğlu şunları söyledi:

  • Ramazan bizi, başkalarının farkına var, herkesin halinden, dilinden anla ve herkesi kendinle bir tut diye ikaz eder. Ama insan, tüm bu güzel, bu kıymetli mesajları anlamazdan gelip, kulağının üstüne yatmakta da mahirdir. Hele de elinde güç varsa, iktidar varsa. Maalesef, iftar sofralarının bile senin–benim, bizimkilerin–ötekilerin diye ayrıştırılmaya çalışıldığı günler yaşıyoruz.
  • Türkiye güzel günlere, kibirden, israftan ve ifrattan arınmış liderlerin öncülüğünde ulaşacak. O liderlerin en kıdemlisi olan, Sayın Temel Karamollaoğlu’nu ve hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER