A3 Haber

Avusturya Başbakanı: Putin, İstanbul’daki barış görüşmelerine hâlâ güveniyor

Avusturya Başbakanı: Putin, İstanbul’daki barış görüşmelerine hâlâ güveniyor

Avusturya Başbakanı: Putin, İstanbul’daki barış görüşmelerine hâlâ güveniyor
Nisan 11
23:47 2022

Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşen Avusturya Başbakanı Nehammer, Putin’in, Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul’da başlatılan ve ara verilen görüşmelerin sürdürülmesinden yana olduğunu söyledi. Nehammer, “İstanbul’daki görüşmelere hâlâ güveniyor. Bu hususta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek” dedi.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede, “Putin’in İstanbul’da başlayan barış görüşmelerine hala güvendiğini, bu hususta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini söylediğini” aktardı.

Başbakan Nehammer, Moskova’da Putin ile yaptığı görüşmenin ardından Avusturya basınına açıklamada bulundu.

Putin ile görüşmenin genel olarak çok olumlu geçmediğini kaydeden Nehammer, diyaloğun sürmesi ve temasın devam etmesi adına bu girişimin önemli olduğunu ifade etti.

Nehammer, Putin’in Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile birebir görüşme teklifine herhangi bir tepki vermediğini dile getirdi.

Putin’in Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul’da başlatılan ve ara verilen görüşmelerin sürdürülmesinden yana olduğunu kaydeden Nehammer, “İstanbul’daki görüşmelere hâlâ güveniyor. Bu hususta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek” diye konuştu.

Nehammer, 9 Nisan’da Kiev’e gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında Rusya’nın başkenti Moskova’da Putin ile görüşeceğini açıklamıştı.

İki lider arasında gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin Rusya tarafından henüz bir açıklama yapılmazken, Nehammer, savaşın başladığı tarihten bu yana Putin ile görüşen ilk Avrupalı hükümet başkanı oldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER