Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan: Enflasyonu Kasım’dan itibaren düşürmeye başlayacağız
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, göreve geldiklerinde dolardaki yüksek oynaklığı giderdiklerini belirterek, “İnşallah önümüzdeki günlerde enflasyonla da mücadelemizi sürdürerek mayıs, haziran ve temmuzda yatay seyre geçen enflasyonu kasım ayından itibaren düşürmeye başlayacağız. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde AKP ilçe başkanlığını ziyaret edip Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş dünyası ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.
İlçe başkanlığında partililerle görüşen Gürkan, sorunları ve talepleri bildiklerini belirterek şöyle konuştu:
Göreve geldiğimiz süreçte ülkemiz çalkantılı bir dönemden geçiyordu. Özellikle dövizdeki hareketli günler tüm teşkilatlarımızın da vatandaşlarımızın da moralini bozuyordu. Ancak 20 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanımızın açıkladığı kur korumalı mevduat hesabı ile vatandaşımızın ve iş dünyamızın morali düzeldi. 18 liraya kadar yükselen dolar 11 TL’ye kadar düştü. Göreve geldiğimizde dolardaki yüksek oynaklığı giderdik, aynı şekilde faiz oranlarımız da yatırımcılara umut ışığı veriyor. Enflasyon maalesef bu kasım ve aralık ayında almış olduğumuz kamburla birlikte yüzde 60’larda seyrediyor. Faizle dövizdeki oynaklığı da giderdik. İnşallah önümüzdeki günlerde de enflasyonla da mücadelemizi sürdürerek mayıs, haziran ve temmuzda yatay seyre geçen enflasyonu kasım ayından itibaren düşürmeye başlayacağız. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.