A3 Haber

CHP Sözcüsü Öztrak: Ülkede IŞİD militanları fidye topluyor

CHP Sözcüsü Öztrak: Ülkede IŞİD militanları fidye topluyor

CHP Sözcüsü Öztrak: Ülkede IŞİD militanları fidye topluyor
Nisan 11
17:58 2022

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye dünyanın en huzurlu, en güvenli ülkelerinden biri olarak öne çıkmıştır” şeklindeki sözlerini eleştirerek, “Ülkede IŞİD militanları fidye topluyor. Siz huzurdan bahsediyorsunuz” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu sonrası CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

CHP MYK toplantısında; ekonomi ve dış politika ele alındı. Öztrak’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İnsanlarımız öğün atlamaya, pazardan topladığı kırık marul yapraklarıyla öğün geçirmeye başladı. Ülkemizde eve deli, ele iyi bir hükümet ülkemizi yönetiyor. Kendi vatandaşını unutan, çocuklarımızın karnını doyuramayan, ailelerin feryatlarını duymayan; gençlerimizin bir ev, bir araba alabilme umudunu elinden çalan bir hükümet bu ülkeyi yönetiyor.

“Ülkede IŞİD militanları fidye topluyor, siz huzurdan bahsediyorsunuz”

  • Saray, dün Polis Teşkilatı’na verdiği iftarda sığınmacı akınına rağmen Türkiye’nin dünyanın en huzurlu ülkesi olduğundan bahsetti. Siz emperyal güçlerin Ortadoğu’da çıkarttığı, ateşini besleyip, büyüttüğü savaşlardan kaçanların yükünü, milletimizin sırtına yıktınız. Avrupa’ya geçmek isteyenlerin önünü kesmek için 3-5 milyar avro karşılığında Geri Kabul Anlaşması imzaladınız. Türkiye’yi, açık hava mülteci kampına çevirdiniz. Bugün ülkemizde Suriye, Irak ve Afganistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinden gelen 5 milyon sığınmacı var. Bu sığınmacılar için milletin kesesinden, 50 milyar dolardan fazla para harcadınız. Ülkede IŞİD militanları fidye topluyor. Siz huzurdan bahsediyorsunuz. Buradan tekrar söylüyoruz: CHP iktidarında Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nı kuracağız. Ülkemizdeki Suriyelilerin, güvenli bir şekilde gitmesi için masaya oturacağız ve onları en geç iki yıl içerisinde ülkelerine yolcu edeceğiz, güven içinde.

“Hortlayan hayat pahalılığını milletin üstüne yıkmaya kararlılar”

  • Bir de Nebati Bakanı var… Ne söylese tutmuyor. Önce enflasyon ocakta pik yapar, sonra düşer dedi. Tutturamadı. Sonra nisanda yüzde 50’nin altında pik yapar dedi, onu da tutturamadı. Sonra bir kere daha fikir değiştirdi, yaz aylarında düşer dedi. Onu da tutturamayacağını anladı. Ne yapsa, olmuyor. Merkez Bankası’nın arka kapısından dövizleri satıyor. Türk lirası mevduatları dövize endeksliyor. Ama enflasyon şahlanmaya devam etti. Enflasyon, baz etkisiyle kendiliğinden gerileyecekse siz o koltuklarda niye oturuyorsunuz? Reislerinin yaptığı hatalar nedeniyle hortlayan hayat pahalılığının tüm yükünü milletin üstüne yıkmaya karar vermişler.

“Karşılığı, partisinden de ilahi aşkla bağlı olduğu reisinin sinesinden de aforoz edilmek oldu”

  • Bu arada, Sakarya Tank Palet’in peşkeş çekildiği, Erdoğan’a ilahi aşkla bağlı, çakma oligark, düz yolda teker patlattı. AK Parti’nin, Amerika Birleşik Devletleri’nin desteği sayesinde başa geldiğini söyledi. Yalanın dostu, gerçeğin düşmanı çoktur derler. Bu samimi itirafının karşılığı, partisinden de ilahi aşkla bağlı olduğu reisinin sinesinden de aforoz edilmek oldu. Oysa daha iki gün önce, bu çakma oligark fahri Dışişleri Bakanı gibi Rusya’ya gitmişti. Rus televizyonlarında, ‘Rusya ile S-500 yapacağız, 10-20 yıllık stratejiler geliştiriyoruz’ diye açıklamalar yapmıştı. İki günde, Orhan Veli’nin şiirindeki gibi ‘kendi gitti, ismi bile kalmadı yadigâr…’ Gerçekten de ‘yazık oldu Ethem Efendi’ye…’ Ama ‘evin delisi, elin iyisi’ sarayın yeni dostları var. Hem de çakma değil, hakiki oligarklar. Oligarkların ana vatanından, Rusya’dan ithal. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından, Batı’nın uyguladığı müeyyidelerden kaçmak için, Rus oligarklar dev yatlarını Türkiye’ye demirliyorlar. Umarız bu gidiş bu ülkede, yeni Zarrab’ların zuhur etmesine yol açmaz.

“Ülkede ev sahibi olma hakkı artık, sadece zenginlere, Ruslara, körfez şeyhlerine ait oldu”

  • Vatandaşlarımız ev fiyatlarına yetişemiyor. Karı-koca çalışan bir aile için artık ev almak hayal oldu. Ankara’da 150 metrekarelik bir evin ortalama fiyatı bir yılda 384 bin liradan, 832 bin liraya çıkmış. İstanbul’da aynı 150 metrekarelik ev, geçen sene 740 bin liraymış, bu sene 1 milyon 921 bin liraya çıkmış. Bunlar ortalama fiyatlar. Semtine ve evin yaşına göre bu rakamlar üç, dört kat daha da artıyor. Ülkemizi başka ülkelerin vatandaşlarına peşkeş çektiler. Orta sınıfı bitirdiler. Birliğimizi, beraberliğimizi her gün biraz daha zayıflattılar. Saray rejiminde; bu ülkede ev sahibi olma hakkı artık sadece zenginlere, Ruslara, Körfez şeyhlerine ait oldu. Bizim paramızı, pul ettiler; elin parasını bol ettiler.

“Adayın ismi değil, hangi kriterlere sahip olacağı önemli”

Demokrat Partisi Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için üç ölçüt sıralamasında “20 yıllık AK Parti döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak” maddesini şart koşmasına ilişkin soru üzerine Öztrak, “Baştan itibaren genel başkanlarımız ifade ediyor. Bugün adayın ismi değil hangi kriterlere sahip olacağı önemli. Bu nedenle de genel başkanlarımız, bu konudaki düşüncelerini kamuoyuna duyuruyorlar” yanıtı verdi.

“Altı siyasi parti genel başkanının bir araya gelmesinin ardından hazırlanan bildirinin Almanya Büyükelçisi’ne düzelttirildiği” iddialarının sorulması üzerine Öztrak, “Bu tamamen yalan. Alçakça bir iftira. Namertlik. Bu haberi yayınlayan gazeteyi tekzip edeceğiz. Suç duyurusunda bulunacağız. Tazminat davası açacağız. Artık bu zırvaların hesabını mahkemede verirler” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER