Site icon A3 Haber

CHP Sözcüsü Öztrak: Ülkede IŞİD militanları fidye topluyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye dünyanın en huzurlu, en güvenli ülkelerinden biri olarak öne çıkmıştır” şeklindeki sözlerini eleştirerek, “Ülkede IŞİD militanları fidye topluyor. Siz huzurdan bahsediyorsunuz” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu sonrası CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

CHP MYK toplantısında; ekonomi ve dış politika ele alındı. Öztrak’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İnsanlarımız öğün atlamaya, pazardan topladığı kırık marul yapraklarıyla öğün geçirmeye başladı. Ülkemizde eve deli, ele iyi bir hükümet ülkemizi yönetiyor. Kendi vatandaşını unutan, çocuklarımızın karnını doyuramayan, ailelerin feryatlarını duymayan; gençlerimizin bir ev, bir araba alabilme umudunu elinden çalan bir hükümet bu ülkeyi yönetiyor.

“Ülkede IŞİD militanları fidye topluyor, siz huzurdan bahsediyorsunuz”

“Hortlayan hayat pahalılığını milletin üstüne yıkmaya kararlılar”

“Karşılığı, partisinden de ilahi aşkla bağlı olduğu reisinin sinesinden de aforoz edilmek oldu”

“Ülkede ev sahibi olma hakkı artık, sadece zenginlere, Ruslara, körfez şeyhlerine ait oldu”

“Adayın ismi değil, hangi kriterlere sahip olacağı önemli”

Demokrat Partisi Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için üç ölçüt sıralamasında “20 yıllık AK Parti döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak” maddesini şart koşmasına ilişkin soru üzerine Öztrak, “Baştan itibaren genel başkanlarımız ifade ediyor. Bugün adayın ismi değil hangi kriterlere sahip olacağı önemli. Bu nedenle de genel başkanlarımız, bu konudaki düşüncelerini kamuoyuna duyuruyorlar” yanıtı verdi.

“Altı siyasi parti genel başkanının bir araya gelmesinin ardından hazırlanan bildirinin Almanya Büyükelçisi’ne düzelttirildiği” iddialarının sorulması üzerine Öztrak, “Bu tamamen yalan. Alçakça bir iftira. Namertlik. Bu haberi yayınlayan gazeteyi tekzip edeceğiz. Suç duyurusunda bulunacağız. Tazminat davası açacağız. Artık bu zırvaların hesabını mahkemede verirler” dedi.

Exit mobile version