Site icon A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Satacakları şey kalmadı, şimdi Türkiye’nin itibarını satıyorlar

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Seçim anketlerinde görülen “kararsız” oylara dikkat çeken Kılıçdaroğlu, partililere seslendi: “Kararlılığımızı, çözümlerimizi onlara anlatacaksınız.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, Cemal Kaşıkçı cinayeti davasının Suudi Arabistan’a devredilmesini Türkiye’nin itibar kaybı olarak nitelendirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmiş ifadelerini hatırlattı.

“Kaşıkçı konsoloslukta alçakça şehit edildi” diyen Erdoğan, “Kaşıkçı cinayetinde Suudi Arabistan bizden belgeleri almak istedi. Belgeleri dinletiriz ama vermeyiz, bir de bunları yok mu edeceksiniz. Ses kaydında üst düzey asker açıkça ‘Ben kesmeyi iyi bilirim’ diyor. Bunlar dünyayı enayi zannediyor, insanları enayi zannediyor. Bu millet enayi değil, hesabı sormasını bilir” ifadelerini kullanmıştı.

“Enayinin kim olduğu ortaya çıktı”

Kılıçdaroğlu bu ifadeleri hatırlatarak, davanın devredilmesine ilişkin, “İstanbul’da yaşanan bir cinayetin kararını vermesi gereken mahkemenin itibarını Suudi Arabistan’a devrediyorsun. Egemenlik hakkını devrediyorsun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde böyle bir rezalet görülmedi. ‘Enayi’ diyordu onlara. Şimdi enayinin kim olduğu ortaya çıktı. Ne için para için. Bahçeli’de buna evet diyor, nasıl milliyetçi anlamadım” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun satırbaşları şöyle:

3 milyon hane elektriksiz

TÜİK’e göre işsizlik düşüşte

Gazetecilere saldırılar

Et ve Süt Kurumu’nun kapanan kapısı

Et ve Süt Kurumu’nda depo oyunu

Cumhur, Çay Kanunu’na ret verdi

Kaşıkçı dosyası failin elinde

Tutuklu avukatlar

CHP ne yapacak?

Bahçeli’ye yanıt

Exit mobile version