A3 Haber

New York metro istasyonunda silahlı saldırı: Patlayıcılar bulundu!

New York metro istasyonunda silahlı saldırı: Patlayıcılar bulundu!

New York metro istasyonunda silahlı saldırı: Patlayıcılar bulundu!
Nisan 12
16:53 2022

ABD’nin New York şehrindeki metro istasyonuna ateş açıldı. Saldırıda 16 kişi yaralandı, bunlardan 8’inin silahla vurulduğu açıklandı. Olay yerinde çok sayıda patlayıcı maddenin bulunduğu belirtildi.

ABD’nin New York şehrinde, yerel saatle sabah 8.30 sularında Sunset Park’taki 36. cadde Brooklyn metro istasyonuna silahlı saldırı düzenlendi. İşe gidiş saatlerinde düzenlenen silahlı saldırı sırasında metro istasyonunun kalabalık olduğu belirtilirken, en az 8 kişinin vurulduğu aktarıldı. Saldırganın 1.65 boyunda siyahi bir adam olduğu açıklandı.

ABD polisinin açıklamasına göre, olayın terör saldırısı olduğuna dair bir belirti yok. Ayrıca yapılan açıklamaya göre, yaralılardan hayati tehlikesi olan bulunmuyor.

New York İtfaiye Departmanı (FDNY), Sunset Park’taki 36. cadde Brooklyn metro istasyonunda patlayıcılar tespit edildiğini söylerken, 8’i silahla olmak üzere en az 16 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin bulunması için çalışmalar sürüyor.

ABD’nin New York kentinde metroda silahlı saldırı düzenlendi. New York Polis Departmanı, (NYPD) yaralıların olduğunu açıkladı.

Öte yandan, New York Valisi Kathy Hochul, olay hakkında bilgilendirildiğini ve acil durum ekiplerinin bölgede olduğunu duyurdu. Hochul, olaya ilişkin incelemenin sürdüğünü duyurdu.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Psaki’den New York açıklaması

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden’ın New York’ta düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin bilgilendirildiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Psaki, “Başkan Biden, New York metrosundakji silahlı saldırıyla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi aldı. Beyaz Saray’ın kıdemli personeli, gerektiğinde yardım sunmak için Belediye Başkanı Adams ve Polis Komiseri Sewell ile temas halinde” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER