A3 Haber

Yerden toplayıp lavaş yaptılar: Fırındaki skandala para cezası

Yerden toplayıp lavaş yaptılar: Fırındaki skandala para cezası

Yerden toplayıp lavaş yaptılar: Fırındaki skandala para cezası
Nisan 12
20:43 2022

Edirne’de yere dökülen unları kürekle toplayıp yine lavaş yapımında kullanan fırına toplam 21 bin 296 lira ceza uygulandı

Sabuni Mahallesi’ndeki lavaş fırınında, yaklaşık iki ay önce bir çalışan yere dökülen unları kürekle toplayıp yeniden lavaş yapımında kullandı. Hijyen kurallarına uyulmadığı iddiaları ve şikayet üzerine, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile zabıta ekipleri denetim yaptı.

Denetim sonucunda fırın işletmecisine temizlik şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle toplam 21 bin 296 lira ceza uygulandı. Olaya ilişkin görüntülerin sosyal medya hesaplarından yeni paylaşımı üzerine, belediye yetkilileri yaklaşık iki ay önce fırında denetimin yapıldığını ve gerekli cezanın uygulandığını söyledi.

Yetkililerin açıklamasında, “Bu, eski tarihli bir olaydır. Bu olay olduğu zaman Edirne Belediyesi Gıda Denetim Birimi gece saat 23.00’te giderek denetimini yapmış, gerekli tutanaklarını tutmuş, uyarısını yapmış. Üç gün sonra da düzeltilerek, temizliği yapılarak çalışmalarının devam ettiği tespit edilmiştir” denildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER