A3 Haber

15 yıldır belediye başkanıydı: Bağcılar Belediye Başkanı AKP’li Lokman Çağırıcı istifa etti

15 yıldır belediye başkanıydı: Bağcılar Belediye Başkanı AKP’li Lokman Çağırıcı istifa etti

15 yıldır belediye başkanıydı: Bağcılar Belediye Başkanı AKP’li Lokman Çağırıcı istifa etti
Nisan 13
08:02 2022

Bağcılar Belediye Başkanı AKP’li Lokman Çağırıcı, kalp rahatsızlığı nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı. Başkan Çağırıcı, istifasını Twitter hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Twitter hesabından açıklama yapan Çağırıcı, 15 yıldır Bağcılar Belediye Başkanlığı görevini yerine getirdiğini belirterek, “Daha önce mevcut olan kalp sorunlarımın tekrarlaması sonucu, beni çok sevdiğim Bağcılar halkına hizmetten alıkoyacağı gerekçesiyle karşı karşıya kaldım. Kıymetli hekimlerimizle yaptığımız istişareler neticesinde, görevi bırakmam gerektiği kanaatine vardım. Dolayısıyla 13.04.2022 tarihi itibarıyla Bağcılar Belediye Başkanlığı görevimden istifa etme kararı aldım” dedi. (DHA)

Lokman Çağırıcı kimdir?

1965 yılında Giresun’un Bulancak ilçesinde dünyaya gelen Lokman Çağırıcı, 1978 yılından itibaren Bağcılar Mahmutbey Mahallesi´nde ikamet etmeye başladı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü´nden mezun olan Çağırıcı, 1999 yılına kadar çeşitli kurumlarda üst düzey yöneticilik yaptı ve ticaretle meşgul oldu. Özel sektördeki çalışmalarının yanı sıra 1990 yılından itibaren siyaset hayatı başlayan Çağırıcı, 1999 yılında Bağcılar Belediye Meclis Üyesi seçildi. 11 Mayıs 2007´ye kadar meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerini yürüten Çağırıcı, Feyzullah Kıyıklık’ın milletvekili adaylığı için istifa etmesinin ardından, belediye meclisi tarafından başkan seçildi. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde tekrar aday olan Çağırıcı, bu kez yüzde 50 oy alarak belediye başkanı oldu. 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de belediye başkanlığına seçildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER