A3 Haber

Sermayesi üç kat artırılan Diyanet Vakfı ticarete atıldı: Konseptli kafe işine girdiler

Sermayesi üç kat artırılan Diyanet Vakfı ticarete atıldı: Konseptli kafe işine girdiler

Sermayesi üç kat artırılan Diyanet Vakfı ticarete atıldı: Konseptli kafe işine girdiler
Nisan 14
11:35 2022

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olan Diyanet Vakfı bir yılda üç defa sermaye artırdı şimdi de kafe açmak için ticari faaliyet alanını genişletti. Önce kafeleri açtı sonra resmiyete aldı.

Cumhuriyet’ten Bora Erdin’in haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın faaliyetlerine destek olma amacıyla kurulan Türkiye Diyanet Vakfı’nın şirketi Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletmesi altı ayda üç kez sermaye artırdı. Şirket iş alanını da genişletiyor artık kafe işletmesi olacak ayrıca prodüksiyon şirketi gibi dizi film de çekebilecek. 8 Mart’ta şirket Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne başvuran şirket ticari faaliyet alanını genişletti. Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletmesi yeni ticaret alanı olarak “gerekli görülen yerlerde işletmeye bağlı kitapevi, kitap kafe, kafetarya temsilcilik ve şubeler açmak, işletmek, açılan bu yerleri yönetmek ve denetlemek” bilgisini resmi kayıtlara geçirdi.

Kafe işletmeleri bir yıldır var

Her ne kadar Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletmesi 8 Mart 2022’de yasal olarak kafe işletme hakkı edinmiş olsa da yaklaşık bir yıldır “TDV Kitap Kahve” konsepti ile farklı şehirlerde kafe işletmeleri açtı. 8 Ağustos’ta Afyon’da açılan ancak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın resmi açılışını 11 Mart 2022’de yaptığı kafe ise 100 kişilik bir yeme-içme alanına sahip. Kafeterya da sıcak ve soğuk içeceklerin yanı sıra tost çeşitleri, hamburger, patates kızartması, pasta çeşitleri ile sabahları poğaça ve simit çeşitleri satışı yapılıyor. Ali Erbaş bu kafenin vali ve il müftülüğünün desteği ile açıldığını açıkladı. Erbaş, “Afyonkarahisar’da Türkiye Diyanet Vakfımızın Türkiye genelinde yapmış olduğu, ‘Kitap Kahve’ mekanlarından en büyüğünü açmış olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Değerli Valimizin, Belediye Başkanımızın ve bütün Afyonlu kardeşlerimizin, çok büyük destekleri oluyor. Desteklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Sermayesi holdingleri kıskandıracak seviyeye geldi”

Vakıf haziran ayında sermaye artırıma gitti. Şirket sermayesini 41 milyon 975 bin 30 lira 80 kuruşa çıkardı. Bundan sadece altı ay sonra sermayesini 6 milyon lira daha artırarak 47 milyon 975 bin 30 lira 88 kuruş yaptı. Kafe işletmesi için adım attığı 8 Mart’tan üç hafta sonra yani 31 Mart’ta sermayesini yeniden artırdı ve 50 milyon 975 bin 30 lira 88 kuruş yaptı. 10 ay gibi kısa bir sürede şirket sermayesi yüzde 21,44 artırılarak Türkiye’de kurulu büyük sanayi işletmelerine sahip holdinglerinin bile kıskanacağı bir seviye getirdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER