Site icon A3 Haber

Bakanlık verileri: Yılbaşından bugüne 21 bin 87 düzensiz göçmen sınır dışı edildi

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, sene başından bugüne kadar 21 bin 87 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiği açıkladı. Sınır dışı edilenlerin 9 bin 654’ünün Afganistan uyruklu yabancılardan oluştuğu belirtildi.

Göç İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, düzensiz göçle mücadelenin aralıksız sürdürüldüğü belirtilerek, “Göçmen kaçakçıları kendisine yeni müşteri bulmak için sosyal medyaya başvurmaktadır. Türkiye sınırının kolaylıkla geçildiği algısını kamuoyunda yaymak için sıklıkla sosyal medyayı kullanan göçmen kaçakçıları düzensiz göçmenlerin ülkemize girdiğini iddia eden ve Afganistan- İran ya da Afganistan- Pakistan sınırındaki görüntüleri dolaşıma sokarak reklam yaptığı görülmektedir. Göçmen kaçakçıları ülkemizin düzensiz göçle mücadelesine gölge düşüren yöntemlere başvursalar da rakamlar gerçeği gözler önüne sermektedir. Sınırlarımızda sağlanan en üst düzey güvenlik önlemleri ile birlikte etkili yakalamalar, Avrupa ortalamasının çok üzerinde bir başarıyla geri göndermeler gerçekleştirilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Göç İdaresi Başkanlığı ve güvenlik güçlerince 7/24 esasına göre düzensiz göçle mücadele edildiği belirtilen açıklamada, sınır güvenliğinin en üst seviyede tutularak düzensiz göçmenlerin girişinin engellendiği, yasa dışı yollardan giriş yapanların ise yakalanarak sınır dışı edildiği, ayrıca; düzensiz göçe neden olan durumların ortadan kaldırılması ve sınır dışı işlemlerinde etkinliğin artırılması amacıyla kaynak ülkelerle iş birliklerinin sürdürüldüğü aktarıldı.

“2 bin 254 göçmen kaçakçısı yakalandı”

Güvenlik duvarları, aydınlatma sistemleri, kamera, optik kuleler, devriye yolları, hendek, tel çit çalışmaları ile sınır güvenliğinin en üst düzeyde tutulduğu ifade edilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

Exit mobile version