Site icon A3 Haber

Karamollaoğlu iddiayı paylaştı: “Tayyip Bey, kaybetme ihtimali güçlü olduğu takdirde başka bir adayı gösterecek”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, üçüncü ittifak ile ilgili “Bazı benzer yaklaşımlar, iddialar var dendiği için ben de elbette üçüncü bir ittifak bu ittifakın içinde olabilir. Yoksa bu ittifak bozulacak, farklı bir yapıya kavuşacak, öyle bir lafım olmadı” dedi.

Habertürk’te Hülya Hökenek’in sorularını yanıtlayan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, üçüncü ittifak sözleriyle ilgili soruya yanıt verdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhur İttifakı’nın adayının henüz açıklanmadığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ben adayım” demediğini ifade ederek, “Tayyip Bey, seçime kadar gözlemleyecek, kaybetme ihtimali güçlü olduğu takdirde başka bir adayı gösterecek. Kendisi kaybetmiş olmayacak, başka aday kaybedecek, bu söyleniyor” dedi.

Karamollaoğlu, “Ben onu bir farklılık olsun diye söylemedim. Bazı benzer yaklaşımlar, iddialar var dendiği için ben de elbette üçüncü bir ittifak bu ittifakın içinde olabilir. Yoksa bu ittifak bozulacak, farklı bir yapıya kavuşacak, öyle bir lafım olmadı. 6’lı masa aslında Türkiye’de muhalefetin ciddi bir adımı sayılmalıdır. Ülkemiz maalesef iyi yönetilmiyor, yönetilemiyor. AK Parti iktidarı ülkenin bütün problemlerini çözeceğini vaad ederek geldi. Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü. Geldiği noktada problemleri çözemez duruma düşünce eski söylediklerini unuttu, yeni sayfa açmaya; baskı, zorlama, yasaklama gibi noktalara evrildi ülkenin problemlerini çözeceğine. Bizim buna evet dememiz mümkün değil. İttifakları zayıflatma çabasına girdi. Kendisinin karşısındaki ittifaklar öne çıkacak diye şartları değiştirdi. Kendi bileceği iş. Bu demokrasi ve dürüst davranışla izah edilecek konu değil. Bu noktada ittifakla problemi bozmadan dışarıda üçüncü ittifaklar oluşabilir. Çünkü baraj meselesini değiştirdi. Evet ortada baraj var ama eskisi gibi değil. Ben ittifakların içinde de ittifak kurulabileceğini, bu birlikteliği bozmadan başka ittifakların da olabileceğini ifade ettim” dedi.

“Birazcık millet yeni birtakım konular arıyor. Üzerinde münakaşa edecekleri. Buna ihtiyaç duyuyor,” diye Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Exit mobile version