A3 Haber

Ali Babacan: Erdoğan Gezi’de gözünü kararttı, durduramadık

Ali Babacan: Erdoğan Gezi’de gözünü kararttı, durduramadık

Ali Babacan: Erdoğan Gezi’de gözünü kararttı, durduramadık
Nisan 16
12:57 2022

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Erdoğan Gezi’de gözünü kararttı, durduramadık. İçeride ciddi mücadele verdik” açıklamasında bulundu.

T24 ekranında Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtlayan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan “altılı masa içinde üçüncü ittifak” tartışmalarını, muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kriterlerini, HDP’ye yönelik iktidarın yaklaşımını ve Gezi eylemleri sürecinde iktidar içindeki yaşananları anlattı.

Babacan’ın Sabuncu’nun sorularını yanıtlarken paylaştığı görüşlerden bazıları şöyle:

“Üçüncü ittifaka sıcak bakmadık”

Babacan, “Geçen yıl üçüncü ittifak teklifi gelmişti sıcak bakmadık. Altılı masada otururken başka alternatifi konuşmayı etik bulmayız. Altılı masanın tartışması doğal ama güven sarsıcı olmamalı” dedi.

Ali Babacan, altılı masanın üzerinde uzlaştığı cumhurbaşkanı aday kriterini şöyle açıkladı:

  • Kapsayıcı, kucaklayıcı ve demokrasiye gönül vermiş olmalı. Bunun dışında bir kriter konuşmadık

HDP’ye kapatma davası

HDP’ye açılan kapatma davası hakkındaki soruya yanıt veren Babacan, “HDP’nin temsil ettiği siyasi çizgisinin parlamentoda temsil edilmesini önemli buluyoruz. Zaten geçmişte de bu siyasi çizgi defalarca kapatılmış. Bitmiş mi? Her dönemde kısa süreli kahramanlıklar: İşte biz kapattık! İyi halt ettiniz” diye konuştu.

“Erdoğan değişik bir psikolojiye girdi”

ODTÜ’de kendisine yönelik protesto hakkında, “ODTÜ’lü protestocu öğrenci gruplarıyla istedikleri zaman görüşmeye hazırız. Eleştirdikleri konularla ilgili hafızayı, konuşarak tazeleyelim” diyen Babacan, hafıza tazeleme konusunda Gezi olayları sırasında yaşananlar hakkında Murat Sabuncu’nun sorusu üzerine şöyle konuştu:

  • Başbakan olan Erdoğan Gezi’de gözünü kararttı, durduramadık. İçeride ciddi mücadele verdik. Bakan olarak ne söylemişim kayıtlarda. Sadece ben değil bakanların neredeyse tamamı durduramadık. Erdoğan değişik bir psikolojiye girdi

“Hata yapma şansımız yok”

“Bu seçim ülkenin son şansı olabilir. Son demokrasi nefesi olabilir. Hata yapma şansımız yok” diyen Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

  • Partilerin dar parti çıkarlarından kendisini soyutlaması lazım. Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini düşünen insanların kendi şahsi ihtiraslarından arınıp bu ülke meselesi deyip yapıcı olması lazım. Kolay yönetilecek bir süreç olmayacak

“Aday olacak kişi, mutabakata imza atmalı”

Cumhurbaşkanı adayının seçimlerden üç ay önce açıklanmasının makul bir süre olduğunu belirten DEVA Partis lideri, aday olacak kişinin güçlendirilmiş parlamenter sistem ve geçiş süreci ile mutabakata imza attıktan sonra aday olması gerektiğini söyledi.

Kur Korumalı Mevduat sisteminin maliyeti korkunç olacağını söyleyen Babacan, “Emekli maaş ve asgari ücreti de mevduatlar gibi dövize endeksleyin de görelim” dedi.

Ali Babacan, belediyelere yönelik soruşturmalar ve kayyum kararları hakkındaki soru üzerine ise, “Yerel yönetimler üzerindeki İçişleri Bakanı ve Bakanlığı’nın vesayetini kaldıracağız. Mahkeme kararlarını esas alacağız” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER