A3 Haber

Covid-19 testlerinde yeni dönem: PCR rafa mı kalkacak?

Covid-19 testlerinde yeni dönem: PCR rafa mı kalkacak?

Covid-19 testlerinde yeni dönem: PCR rafa mı kalkacak?
Nisan 16
11:59 2022

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, koronavirüsü nefes yoluyla tespit edebilen test cihazına acil kullanım onayı verdi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) korona virüsü ile ilişkili kimyasal bileşikleri nefeste tespit edebilen ilk Covid-19 testine acil kullanım onayı verdiğini açıkladı. FDA, bir çanta boyutunda olan InspectIR Covid-19 Breathalyzer’ın tıbbi ofislerde ve mobil test alanlarında kullanılabileceğini açıklarken, cihazın üç dakikadan daha kısa sürede sonuç verdiğini aktardı.

CNN’nin haberine göre, cihaz, SARS-CoV-2 enfeksiyonu ile ilişkili beş bileşiği tespit etmek için kimyasal karışımları ayırıp tanımlıyor. InspectIR Breathalyzer üzerinde yapılan bir araştırma, cihazın pozitif örneklerin yüzde 91’inden fazlasını ve negatif örneklerin neredeyse yüzde 100’ünü doğru bir şekilde tanımladığını buldu. Omicron varyantına odaklanan başka bir çalışmada da benzer hassasiyet bulundu. Ancak FDA, pozitif bir sonucun bir PCR testi ile teyit edilmesi gerektiğini aktardı. InspectIR Systems, cihazın fiyatını veya ne zaman piyasaya çıkacağını henüz açıklamadı.

FDA’in Cihazlar ve Radyoloji Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Jeff Shuren yaptığı açıklamada, cihazın “Covid-19 için teşhis testleriyle ortaya çıkan hızlı yeniliğin bir başka örneği olduğunu” söyledi. Shuren, “FDA, mevcut pandemiyi ele almaya ve ABD’yi bir sonraki halk sağlığı acil durumu için daha iyi konumlandırmaya yardımcı olabilecek teknolojileri geliştirmek amacıyla yeni Covid-19 testlerinin geliştirilmesini desteklemeye devam ediyor” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER