A3 Haber

CHP’nin “çay kanunu” afişleri toplatıldı

CHP’nin “çay kanunu” afişleri toplatıldı

CHP’nin “çay kanunu” afişleri toplatıldı
Nisan 17
12:13 2022

CHP’nin Rize’de astığı çay kanunuyla ilgili afişler toplatıldı. Bunun üzerine CHP Rize İl Başkanlığı afişleri il ve ilçe binalarına asmaya başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığı’nın çay kanununun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilmemesine tepki olarak hazırladığı afişler toplatıldı.

“Açıklanan yaş çay alım fiyatının altında alım yapılmasını yasaklayan Çay Kanunu teklifimiz iktidar ve ortakları tarafından reddedilmiştir” yazılı afişlerin billboardlara asılmasına izin verilmedi. Sözcü’nün haberine göre, çeşitli yerlere asılan afişler ise polisler tarafından indirildi.

“İhanettir”

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Milletvekilleri Mehmet Bekaroğlu, Uğur Bayraktutan, Ahmet Kaya ve Necati Tığlı tarafından hazırlanıp Meclis’e sunulan Çay Kanunu teklifinin AKP ve MHP tarafından kabul edilmediğini hatırlattı. Kanunun hazırlanması için iki yıldır çağrı yapıldığı söylendi.

Saltuk Deniz, “Cumhur İttifakı ortakları olan AKP ve MHP’ye soruyoruz. Çay Kanunu’nun hangi maddelerine karşısınız? Hangi maddeleri kabul etmiyorsunuz? Çay Kanunu’nun çıkmasını neden engellediniz ve engellemeye de devam ediyorsunuz?” dedi. Deniz, teklifin kabul edilmeyişini ‘ihanet’ olarak değerlendirdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER