Site icon A3 Haber

İstanbul’da “şeriat bildirisi” dağıttılar: Atatürk ilkeleri, Cumhuriyet ve laiklik karşıtı ifadeler…

İstanbul Şişli’de binaların kapılarına şeriat çağrısı ve propagandası yapan bir bildiri dağıtıldı. Bildiride Atatürk ilkeleri, Cumhuriyet ve laiklik karşıtı ifadeler kullanıldı. Ayrıca bildiride, terör örgütü IŞİD’in görüşlerine benzer radikal ifadelerin yer alması dikkat çekti.

Cumhuriyet’ten İrem Yavuz’un haberine göre, İstanbul’un Şişli ilçesinin Merkez Mahallesi’ndeki binaların kapılarına “Müslüman Olmak Neyi Gerektirir” başlıklı bildiriler ve “İmanı Bozan İşler ve İşletmeler” yazılı bir CD bırakıldı.

IŞİD’ın görüşlerinin savunulduğu ve şeriat propagandasının yapıldığı bildiride, Atatürk ilke ve inkılapları, demokrasi ve oy kullanma hakkı hedef alınarak, şu ifadelere yer verildi:

Bildiriyi kimin ya da kimlerin dağıttığı bilinmezken, bildirilerin sonunda “Bize ulaşmak isterseniz Facebook adresimiz: Fatih Sadri, Rasul Nasih” notu görüldü.

O verenlere “kafir” dedi

Oy verenlerin de hedef alındığı bildiride şu ifadeler yer aldı:

“İmanı Bozan İşler ve İşletmeler” başlıklı CD’nin üzerinde “Öyle bir zaman gelecek ki, iman ele alınan kor ateş gibi olacak. Bırakırsa söner, ele alırsa eli yakar” ifadeleri yer aldı. CD’nin üzerinde ayrıca “yardımcı ve dost kaynaklar” diyerek Fatih Sadri ve Rasul Nasih isimlerine göndermede bulunuldu.

Daha öncede dağıtmışlardı

Türkiye’deki sistemin eleştirildiği ve şeriat kanunlarıyla yönetilmesi gerektiği ifade edilen bildiri geçen sene Ankara’da da dağıtılmıştı. Dağıtılan bildiride, “İmanı Bozan İşler ve İşletmeler” başlıklı videonun Google’da aratılarak okunması istenmişti.

Youtube’da aratınca çıkan videonun “sadbinubade” isimli bir hesap tarafından paylaşıldığı görülüyor.

Aynı bildirinin daha önce Çanakkale’de, Nevşehir’de ve Ankara Tuzluçayır’da dağıtıldığı ortaya çıkmıştı. Bildirilerin altına adı konulan Fatih Sadri isminin kim olduğu ise hâlâ bilinmiyor.

Exit mobile version