Site icon A3 Haber

Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na “Hrant Dink cinayeti” suçlaması: “FETÖ’nün hamiliğini üstlendi”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hrant Dink cinayetine ilişkin iddialarına cevap verdi. Bakan Soylu, “Ses ver Kılıçdaroğlu” başlıklı paylaşımında, “Hrant Dink cinayetinden FETÖ’yü kurtarma görevini Kılıçdaroğlu’na kim vermiştir?” sorusunu sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hrant Dink cinayetine ilişkin iddialarına cevap verdi. Soylu, paylaşımında şunları kaydetti:

“Hrant Dink cinayetindeki katil de, katili yönlendirenler de bilinmektedir”

“CHP de FETÖ’nün hamiliğini üstlenmiş durumdadır”

“Kılıçdaroğlu tarafından yapılan bu açıklama, Hrant Dink cinayetinden FETÖ’yü kurtarma operasyonudur.
Açık mahkeme kararına rağmen CHP Genel Başkanı’nın bu yorumu; bir muayenehanede 15 Temmuz talimatlarını aldığı ve darbe girişimine isim önerisinde bulunduğu FETÖ terör örgütün, bu cinayetin tescilli sorumlusu olduğunu görmezden gelmek ve gerçeği karartmaktır” ifadelerini kullanan Soylu, “Türkiye’nin son 40 yıldır başına bela olan iki terör örgütünden birinin siyasetteki hamisinin HDP olduğunu biliyorduk. Anlaşılıyor ki CHP de Kılıçdaroğlu vasıtasıyla diğer terör örgütü FETÖ’nün hamiliğini üstlenmiş durumdadır” dedi.

Soylu devamında şunları kaydetti:

Exit mobile version