A3 Haber

Fransa’da seçimlerde ikinci tur yaklaşıyor: Macron ve Le Pen canlı yayında karşı karşıya gelecek

Fransa’da seçimlerde ikinci tur yaklaşıyor: Macron ve Le Pen canlı yayında karşı karşıya gelecek

Fransa’da seçimlerde ikinci tur yaklaşıyor: Macron ve Le Pen canlı yayında karşı karşıya gelecek
Nisan 20
16:48 2022

Fransa’da ikinci kez cumhurbaşkanlığına aday olan Emmanuel Macron ile aşırı sağcı lider Marine Le Pen 20 Nisan Çarşamba günü gerçekleşecek televizyon yayınında kozlarını paylaşacak.

Rassemblement national partisinin cumhurbaşkanı adayı ve lideri aşırı sağcı Marine Le Pen ve mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde bu akşam yerel saate göre 21:00’de karşı karşıya gelecek. “Le Débat” adındaki programın 2 buçuk saat süreceği tahmin ediliyor.

Hangi kanaldan takip edilebilir?

İki aday arasındaki bu tartışmayı Fransa’nın devlet kanalı France 2 ile özel kanal TF1 düzenliyor. Elysée için gerçekleştirilecek bu düello TNT, LCI, Franceinfo ve Public Sénat kanallarından da takip edilebilecek.

Hangi konular konuşulacak?

Tartışmayı Marine Le Pen’in başlatması bekleniyor. Ele alınacak konulardan ilki alım gücü olacak. Emeklilik, Fransa’nın dünyadaki yeri, mülteci sorunu, güvenlik, ekoloji, gençlik konularının da tartışılması öngörülüyor.

Tartışmanın moderatörlüğünü kimler yapacak?

İki adayın yüzleşeceği programı, Fransa’nın önde gelen gazetecilerinden Léa Salamé ve Gilles Bouleau yönetecek.

Léa Salamé, 2016’da dönemin Cumhurbaşkanı François Hollande’ın mültecilerle ilgili yorumuna verdiği “Şaka mı yapıyorsunuz?” cevabıyla gündeme gelmişti.

Dönemin Cumhurbaşkanı Hollande, mülteci sorunuyla alakalı dönemin Almanya Başbakanı Angela Merkel ile aynı durumda olduklarını söylemişti. Bu sözler, Almanya’nın mültecilere kapıları açma politikası izlediği döneme denk gelmişti.

Gilles Bouleau ise 2014 yılında TF1 kanalında Vladimir Putin ile röportaj yapmıştı.

Diğer adaylardan Macron’a destek

İlk tur sonuçları açıklandıktan sonra, ikinci tura çıkamayan adaylardan Eric Zemmour hariç diğerlerinin neredeyse hepsi verdikleri basın toplantısında seçmenlerinden Macron’a oy vermelerini istemişti.

Öğrenciler tepki göstermişti

İlk turdan çıkan sonuçlardan mutsuz olan üniversite öğrencileri, geçen hafta Fransa’nın köklü üniversitesi Sorbonne’u işgal ederek “Ne Macron ne Le Pen” sloganları atmış, iki adayı da cumhurbaşkanı olarak görmek istemediklerini ifade etmişlerdi.

Öğrenciler, polislerin göz yaşartıcı bombalarıyla dağıtılmış olsa da yapılan bu protesto, başka bölgelerde de eylemler yapılmasına yol açtı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER