A3 Haber

Gaziantep’te içecek izdihamı: “AKP’nin yarattığı yoksulluk düzenini bitireceğiz”

Gaziantep’te içecek izdihamı: “AKP’nin yarattığı yoksulluk düzenini bitireceğiz”

Gaziantep’te içecek izdihamı: “AKP’nin yarattığı yoksulluk düzenini bitireceğiz”
Nisan 21
23:05 2022

Gaziantep’te bir vatandaş tarafından dağıtılan içecekten almak isteyen kadınlar izdihama neden oldu. İzdiham sırasında dağıtımı yapan kişinin kadınlara sert çıkışması dikkat çekti.

Bir süre önce indirimli ekmek kuponu ile gündeme gelen Gaziantep’te bu kez de bir vatandaş tarafından dağıtılan bedava içecek izdihamı yaşandı.

Belediyeden açıklama

Sözcü’nün haberine göre, Bazı sosyal medya hesaplarından bir minibüsten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bedava ekmek dağıtımı yaparken çekildiği ileri sürülen izdiham görüntüsü yayınlandı. Bunun üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Bizim o tür bir mobil ekmek dağıtımımız yok” açıklaması geldi.

Gerçek kısa bir süre sonra ortaya çıktı. İzdihamın bir vatandaşın dağıttığı sarı renkli içecekten almaya çalışan tamamına yakını kadınlardan oluşan kalabalık tarafından yaratıldığı anlaşıldı.

“Bu nasıl bir ahlaksızlık” 

Görüntülerde bazılarının kucağında çocukları olan kadınlar, içecekten alabilmek için yoğun mücadele veriyor. Dağıtımı yapan kişinin bir kadına, ‘Sana yok. Sana yok. Bu nasıl bir ahlaksızlık ya?” diye çıkışması dikkat çekti.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise izdiham görüntülerini, “Görüntüler Gaziantep’ten AKP’nin yarattığı yoksulluk düzenini bitireceğiz” yorumuyla sosyal medya hesabından yayınladı.

“Bu rezillik elbet bitecek”

Ali Haydar Hakverdi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz yemek ve içecek dağıtımında çekilen görüntüleri bugün sosyal medya hesabında paylaştı. Hakverdi, paylaşımına şu notu düştü:

  • Görüntüler anlık olarak Gaziantep’ten. İktidar insanları bir kuru ekmeğe muhtaç ederken Büyükşehir Belediyesi ekipleri vatandaşlara güya yardım dağıtıyor. Bu rezillik elbet bitecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER