A3 Haber

“Zamlı faturayı ödemeyeceğim” demişti: Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriği kesildi

“Zamlı faturayı ödemeyeceğim” demişti: Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriği kesildi

“Zamlı faturayı ödemeyeceğim” demişti: Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriği kesildi
Nisan 21
12:47 2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan paylaştığı mesajda, “Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımla elektriğinin kesildiğini belirtti.

“Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir” diyen Kılıçdaroğlu, bir video paylaştı.

Videoda Kılıçdaroğlu, “‘Geri çekin zamları’ dedim, çekmediler. Oysa enerji, temel bir insan hakkıdır. Ekmek gibidir, su gibidir, hava gibidir” derken; “Bundan sonraki süreci konuşmak için akşam 21.00 sularında ekranları başına davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun videolu mesajında şu ifadeler yer aldı:

  • “Sevgili halkım, eşimden az önce bir haber geldi; bugün elektriğimizi kesmişler. Hepinizin malumu; milletimiz çok zor günlerden geçiyor. Enerjiye yapıkları zamlar 3 yılda yüzde 400’ü aştı. Tam yüzde 400…
  • ‘Geri çekin zamları’ dedim, çekmediler. Oysa enerji, temel bir insan hakkıdır. Ekmek gibidir, su gibidir, hava gibidir.
  • Şimdi gelelim can alıcı soruya; 2021’de kaç abonenin elektriği kesildi dersiniz. 2021 yılında toplam 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriği kesildi. 4 milyon abone, 4 milyon… Dile kolay… kaç kişi demek… Bunun hesabını varın siz yapın. Size çekilen çileye bakın Allah aşkına…
  • Et ve Süt Kurumu’na yatağa aç giren çocuklar için gitmiştim. Oysa zavallı çocuklarımız hem ışıksız giriyorlar yataklara. Bu eşkıya düzenine karşı faturamı ödemeyeceğimi söyledim.
  • Ödeyemeyeceğimden değil, ödeyebilirim. Ama bu nasip-kısmet uğruna verilen kavgada yerimiz belli olsun istedim. Halil İbrahim sofrasına ben de oturmak istedim. Ödemedim. Ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim.
  • Bundan sonraki süreci konuşmak için akşam 21.00 sularında ekranları başına davet ediyorum.”

 

Borcu bin 30 TL

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından, Kılıçdaroğlu’nun üç aylık birikmiş elektrik borcunun 1030 TL olduğunu söyledi. Saymaz, elektiriğin kapıdan değil, uzaktan kesildiği bilgisini de paylaştı.

Selvi Kılıçdaroğlu’ndan açıklama

Kesinti sonrası evinin önünde bekleyen gazetecilerin sorularına yanıt veren Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, “Biz ödeyemeyecek durumda değildik ama 4 milyon aile var ödeyemeyen onlarla dayanışma içerisinde olalım istedik” dedi. Selvi Kılıçdaroğlu, “Atlatırız, o kadar önemli değil” ifadesini kullandı.

31 Aralık’ta duyurmuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 Şubat’ta sosyal medya hesabından yayımladığı videoda, “Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben, bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER